Почетна Актуелности Најава догађајa Недеља Дауновог синдрома Београд – Бања Лука
Ел. пошта Штампа ПДФ
18.03.2019.год.
Недеља Дауновог синдрома Београд–Бања Лука

У понедjељак, 18. марта, у Београду, у организацији Даун синдром центра из Бањалуке, Удружења Даун синдром из Београда и Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом Нови Београд, почиње Недеља Дауновог синдрома Београд–Бања Лука.

Пројекат "Недеља Дауновог синдрома Београд–Бања Лука" подржан је и од стране предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

Ова манифестација резултат је споразума о сарадњи између Удружења Даун синдром из Београда, Даун синдром центра из Бање Луке и Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом Нови Београд који је потписан у јануару ове године у Представништву Републике Српске у Србији.

Зоран Јелић, предсједник Даун синдром центра Бања Лука, заједно са четири особе са Дауновим синдромом из Бање Луке и њиховим пратиоцима, представиће бројне активности које имају за циљ да прикажу конкретна достигнућа у рехабилитацији особа са Дауновим синдромом и њиховом оспособљавању за самосталан живот.

У понедјељак од 16.30 до 19 сати, у уторак 10 до 13 и 16 до 19 сати, у сриједу од 10 до 13 и 16 до 19 сати, у четвртак од 10 до 13 сати, као и у петак од 10 до 13 и 16 до 19 сати у Центру за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом на Новом Београду (Бул. Милутина Миланковића 34) биће организовне рефлексомасаже, психотерапија и музикотерапија.

У уторак, 19. марта, у 11 сати, активностима Недеље Дауновог синдрома Београд–Бања Лука присуствоваће Босиљка Бошњак, помоћница министра за породицу у Министарству породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији.

У оквиру Недеље Дауновог синдрома Београд–Бања Лука, у четвртак, 21. марта, у 17 сати биће обиљежен Свјетски дан особа са Дауновим синдромом. Свечаности у просторијама Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом на Новом Београду присуствоваће мр Ирена Јолџић, директор Центра за социјални рад Бања Лука, Невен Станић, начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику града Бања Лука, Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, и представници из Кабинета предсједника Републике Српске.

Након пригодног умјетничког програма и представљања особа са Дауновим синдромом и полазника рехабилитационог програма, предвиђено је да у ресторану „Жирафа 23“ штићеници из Бање Луке представе своје конобарске вјештине.

У петак, 22. марта, у 17 сати у Вили Републике Српске (Ужичка 5) у организацији Представништва Републике Српске у Србији биће приређено заједничко дружење за учеснике и организаторе Недеље Дауновог синдрома Београд–Бања Лука.

Представништво Републике Српске у Србији од почетка подржава активност Даун синдром центра из Бање Луке на успостављању сарадње са Удружењем Даун синдром из Београда и институцијама Србије, као и све друге активности везане за ову сарадњу у циљу помоћи особама са Дауновим синдромом.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2835
Број прегледа чланка : 4223523
Имамо 56 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.01.2020.год.
Дан Републике Српске Крајишници у Новом Саду славе дан раније: 8. јануара
Опширније...
 
25.12.2019.год.
Горан Врачар добитник награде „Растко Петровић“ за поезију
Опширније...

Претходни догађаји

09.01.2020.год.
Дан Републике Српске прослављен данас и у Суботици
Опширније...
 
09.01.2020.год.
У Новом Саду свечаност поводом Дана Републике Српске
Опширније...
Преузмите Билтен