Почетна Актуелности Најава догађајa Недеља Дауновог синдрома Београд – Бања Лука
Ел. пошта Штампа ПДФ
18.03.2019.год.
Недеља Дауновог синдрома Београд–Бања Лука

У понедjељак, 18. марта, у Београду, у организацији Даун синдром центра из Бањалуке, Удружења Даун синдром из Београда и Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом Нови Београд, почиње Недеља Дауновог синдрома Београд–Бања Лука.

Пројекат "Недеља Дауновог синдрома Београд–Бања Лука" подржан је и од стране предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

Ова манифестација резултат је споразума о сарадњи између Удружења Даун синдром из Београда, Даун синдром центра из Бање Луке и Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом Нови Београд који је потписан у јануару ове године у Представништву Републике Српске у Србији.

Зоран Јелић, предсједник Даун синдром центра Бања Лука, заједно са четири особе са Дауновим синдромом из Бање Луке и њиховим пратиоцима, представиће бројне активности које имају за циљ да прикажу конкретна достигнућа у рехабилитацији особа са Дауновим синдромом и њиховом оспособљавању за самосталан живот.

У понедјељак од 16.30 до 19 сати, у уторак 10 до 13 и 16 до 19 сати, у сриједу од 10 до 13 и 16 до 19 сати, у четвртак од 10 до 13 сати, као и у петак од 10 до 13 и 16 до 19 сати у Центру за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом на Новом Београду (Бул. Милутина Миланковића 34) биће организовне рефлексомасаже, психотерапија и музикотерапија.

У уторак, 19. марта, у 11 сати, активностима Недеље Дауновог синдрома Београд–Бања Лука присуствоваће Босиљка Бошњак, помоћница министра за породицу у Министарству породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији.

У оквиру Недеље Дауновог синдрома Београд–Бања Лука, у четвртак, 21. марта, у 17 сати биће обиљежен Свјетски дан особа са Дауновим синдромом. Свечаности у просторијама Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом на Новом Београду присуствоваће мр Ирена Јолџић, директор Центра за социјални рад Бања Лука, Невен Станић, начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику града Бања Лука, Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, и представници из Кабинета предсједника Републике Српске.

Након пригодног умјетничког програма и представљања особа са Дауновим синдромом и полазника рехабилитационог програма, предвиђено је да у ресторану „Жирафа 23“ штићеници из Бање Луке представе своје конобарске вјештине.

У петак, 22. марта, у 17 сати у Вили Републике Српске (Ужичка 5) у организацији Представништва Републике Српске у Србији биће приређено заједничко дружење за учеснике и организаторе Недеље Дауновог синдрома Београд–Бања Лука.

Представништво Републике Српске у Србији од почетка подржава активност Даун синдром центра из Бање Луке на успостављању сарадње са Удружењем Даун синдром из Београда и институцијама Србије, као и све друге активности везане за ову сарадњу у циљу помоћи особама са Дауновим синдромом.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2989
Број прегледа чланка : 4930347
Имамо 74 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
 
20.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу: У наслеђе младима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму