Почетна Актуелности Најава догађајa Почињу Дани Градишке у Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
10.04.2019.год.
Почињу Дани Градишке у Београду

Град Градишка, у сарадњи са Туристичком организацијом Градишка, Завичајним музејем Градишка, Удружењем ликовних умјетника Градишке, Градским позориштем Градишка и београдском општином Палилула, 11. и 12. априла организује манифестацију Дани Градишке у Београду.

Ову манифестацију је помогло и подржало Представништво Републике Српске у Србији.

Дани Градишке у Београду биће свечано отворени у четвртак, 11. априла, у 18 сати у Центру за културу „Влада Дивљан“ (Митрополита Петра 8).

На свечаном отварњу ће бити презентована гастрономија Лијевча поља и Поткозарја у организацији Туристичке организације општине Градишка, приказане изложба графика др Борислава Шокчевића „Градишка некад и сад“ и изложба слика 15 година Градишке колоније у организацији Завичајног музејa Градишка и Удружења ликовних умјетника Градишка, а дјевојачка пјевачка групе Перла КУД-а „Коловит“ извешће неколико изворних пјесама.

Након тога у 20 сати  на великој сцени у Центру за културу „Влада Дивљан“ представиће се Градско позориште Градишка са представом „Љубав“.

У петак, 12. априла, у 19 сати у Скупштини града Београда биће отворена изложба и промовисан албум Грађанска Градишка – „Мали Београд“ који кроз збирке фотографија и разгледница осликавају живот становника и развијеност друштвеног живота Градишке од почетка 20. вијека до почетка Другог свјетског рата. Аутoр изложбе и албума је историчар Бојан Вујчић, виши кустос Завијчајног музеја.

Поводом отварања ове изложбе Градско позориште Градишка, у сарадњи са глумцима Народног позоришта Републике Српске и Дјечијег позоришта Републике Српске, извешће кратку представу о значајним личностима Градишке с краја 19. и почетка 20. вијека.

У музичком дијелу програма учествују сопран Албина Смајловић, у пратњи Дуње Јанковић, и сопран Миња Шукало, у пратњи Мирослава Вуковића.

У склопу Дана Градишке у Београду, Град Градишка ће 11. и 12. априла мултимедијалном презентацијом у Кнез Михаиловој улици представити културно-историјске и природне потенцијале у циљу промоције града и привлачења туриста.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2907
Број прегледа чланка : 4469451
Имамо 72 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...
 
10.03.2020.год.
Конференција за медије поводом изложбе „Стигла корпусна“
Опширније...

Претходни догађаји

13.03.2020.год.
Отворена изложба „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...
 
12.03.2020.год.
Одржана конференција за медије поводом изложбе „Стигла корпусна“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму