Почетна Актуелности Најава догађајa Донација књига из Републике Српске и представљање изабраних дјела Душка М. Петровића у библиотеци у Сремској Митровици
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.04.2019.год.
Донација књига из Републике Српске и представљање изабраних дјела Душка М. Петровића у библиотеци у Сремској Митровици

Млађен Цицовић, ​шеф Представништва Републике Српске у Србији, посјетиће у четвртак, 25. априла, Сремску Митровицу и Народној библиотеци „Глигорије Возаровић“ (Вука Караџића 1) у 18 сати уручити 300 књига из Републике Српске.

Ова донација је у оквиру акције даривања нових књига аутора и издавача из Републике Српске библиотекама у Србији, коју Представништво Републике Српске у Србији реализује већ седам година. Народној библиотеци „Глигорије Возаровић“ биће дароване књиге које су прошле године биле изложене на штанду Републике Српске на Међународном београдском сајму књига. Представништво је до сада поклонило  преко 7.000 књига библиотекама у 13 градова и општина у Србији. Ове, 2019. године књиге из Републике Српскe дароване су библиотеци у Смедеревској Паланци, а послије Сремске Митровице планирана је и донација библиотеци у Лозници 8. маја.

У оквиру ове посјете одржаће се промоција изабраних и нових дјела Душка М. Петровића, објављених поводом педесет година књижевног рада (1968—2018) у три књиге: „У капели радости“ (изабрана и нова лирика), „У држави која је нужни смештај“ (изабране и нове сатире) и „У споју духовитости и духовности“ (свакодневници, беседе, каприци, разговори, критике); књиге су објављене у издању Представништва Републике Српске у Србији, Фондације „Радост“ из Београда и ИК „Бесједа“ из Бање Луке. О књигама ће говорити шеф Представништва Млађен Цицовић и аутор.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2737
Број прегледа чланка : 3763460
Имамо 146 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

10.09.2019.год.
Даун синдром центар Бањалука учествуjе на Међународном инклузивном фестивалу „Арт зона за све“ у Зајечару
Опширније...
 
09.09.2019.год.
Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић сутра у Народном позоришту у Београду свечано затвара манифестацију „Дани Српске у Србији“
Опширније...

Претходни догађаји

11.09.2019.год.
Цвијановић: „Дани Српске у Србији“ додатно јачање веза Србије и Српске
Опширније...
 
10.09.2019.год.
Херцеговци и пријатељи даровали крв у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен