Почетна Актуелности Најава догађајa Република Српска на „Сајму завичаја“ у Новом Саду
Ел. пошта Штампа ПДФ
05.06.2019.год.
Република Српска на „Сајму завичаја“ у Новом Саду

У четвртак, 6. јуна, у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма (Хајдук Вељкова 11)  одржаће се први „Сајам завичаја – завичај кроз привреду, туризам и културу“.

На свечаном отварању Сајма у 11 сати  обратиће се министрица трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач и потпредсједник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић.

Од 11.30 до 12 сати биће одржана тематска конференција о привредној сарадњи Аутономне покрајине Војводине и Републике Српске, на којој ће учествовати предсједници привредних комора Војводине и Републике Српске, Бошко Вучуревић и Борко Ђурић, као и предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић, који ће одржати презентацију „Република Српска, ваш пословни партнер“.

Од 12 до 12.30 сати директорица Туристичке организације Војводине Наташа Павловић и директорица Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић ће на тематској конференцији представити туристичке потенцијалe Аутономне покрајине Војводине и Републике Српске.

У оквиру првог „Сајма завичаја“, у 13 сати, у Великој сали Привредне коморе Војводине (Хајдук Вељкова 11, 3. спрат „Мастер“ центра), биће одржан Пословни форум АП Војводина – Република Српска.

Након поздравних ријечи предсједника привредних комора Војводине и Републике Српске, Бошка Вучуревића и Борка Ђурића, обратиће се предсједник Покрајинске владе Игор Мировић и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, који ће у четвртак, 6. јуна, боравити у радној посјети Аутономној покрајини Војводини.

Пословном форуму присуствоваће министрица трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач и шеф Представништва Републике Републике Српске Млађен Цицовић, у својству изасланика предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

Представништво Републике Српске у Србији и Туристичка организација Републике Српске учествују на „Сајму завичаја“ на позив Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Аутономне покрајине Војводине.

Туристичка организација Републике Српске ће се представити на заједничком штанду са Туристичом организацијом Војводине, што представља наставак успјешног спровођења активности потписаног Споразума о сарадњи.

На штанду ће бити представљена цјелокупна туристичка понуда Српске, са акцентом на културно насљеђе, а у програмском дијелу манифестације КУД Пискавица из Пискавице кроз приказ крсне славе представиће насљеђе, пјесму, игру и традиционалну гастрономију.

Традиционално пјевање са Козаре, јединствено плетено козарачко коло и вокални солисти уз пратњу народног оркестра и добар традиционални залогај дочараће понуду Републике Српске у културно-умјетничком сегменту.

У петак, 7. јуна, у 12 сати у Туристичко-информативном центру Војводине у Новом Саду (Јеврејска 10) биће одржана конференција за новинаре и туроператоре.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2961
Број прегледа чланка : 4661472
Имамо 74 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.05.2020.год.
Руска медицинска помоћ за Републику Српску
Опширније...
 
11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...

Претходни догађаји

09.05.2020.год.
Донација Руске хуманитарне мисије стигла у Републику Српску
Опширније...
 
06.04.2020.год.
Србија и Српска јединствене и у овим тешким тренуцима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму