Почетна Актуелности Најава догађајa Седма Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба
Ел. пошта Штампа ПДФ
14.06.2019.год.
Седма Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба

У суботу, 15. јуна, у 10 сати на теренима Фудбалског клуба Дорћол (Војводе Бојовића 10, Београд), у организацији Београдског покрета трећег доба, одржаће се једнодневно спротско-рекреативно такмичење под називом „Седма Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба“.

Очекује се учешће око 300 такмичара трећег доба, 50 младих такмичара и близу стотину посјетилаца и гостију из Србије, Републике Српске и дијаспоре.

Такмичење ће бити организовано у пет спортских дисциплина прилагођених трећем добу – пикаду, фудбалу (извођење пенала на мале голове без голмана) кошарци (слободно бацање лопте у кош), боћању и шаху.

Прeдвиђeнe aктивнoсти ћe прaтити пригoдaн културни и зaбaвни прoгрaм, као што су јавни час фитнес вјежби у природи за треће доба, међугенерацијски сусрети трећег доба и дјеце предшколског узраста у маратону на 20.000 милиметара, под називом „Баке и деке уз бате и секе“, међугенерацијска сликарска колонија уз учешће три генерације, и то по пет талентованих ђака средњих школа, пет студената ликовних академија и пет сликара трећег доба.

Боје Републике Српске на овогодишњој „Дорћолијади“ у свих пет такмичарских дисциплина браниће чланови завичајних удружења из Републике Српске који живе у Београду.

У малом фудбалу ће се такмичити Жарко Гверо, Милорад Николић и Владимир Галић, затим Бранко Вучковић, Драган Дивјак и Урош Шормаз, у кошарци, Марко Шегрт, Владимир Тркуља и Гојко Иветић, у шаху, Дане Марић и Мирко Маринчић, у боћању (по боћарским  пропозивијама ове године два учесника у екипи), док ће се у пикаду надметати Бранка Николић, Љиљана Новаковић-Нешић и Загорка Живковић.

Покровитељ манифестације је Секретаријат за спорт и омладину града Београда.

Представништво Републике Српске у Србији пету годину заредом подржава ову манифестацију и учешће представника Републике Српске, а подршку „Дорћолијади“ уврстило је у редовну програмску активност.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2790
Број прегледа чланка : 3951823
Имамо 73 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.11.2019.год.
Конференција за медије: Интернационални фестивал студентских позоришта „Кестенбург“
Опширније...
 
26.10.2019.год.
У недјељу промоција књиге Птице и друге драме Сање Савић
Опширније...

Претходни догађаји

27.10.2019.год.
Успјешан наступ Републике Српске на 64. Међународном београдском сајму књига
Опширније...
 
27.10.2019.год.
Повеље успјеха на репрезентативном штанду Републике Срспке на 64. Међународном београдском сајму књига
Опширније...
Преузмите Билтен