Почетна Актуелности Најава догађајa Седма Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба
Ел. пошта Штампа ПДФ
14.06.2019.год.
Седма Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба

У суботу, 15. јуна, у 10 сати на теренима Фудбалског клуба Дорћол (Војводе Бојовића 10, Београд), у организацији Београдског покрета трећег доба, одржаће се једнодневно спротско-рекреативно такмичење под називом „Седма Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба“.

Очекује се учешће око 300 такмичара трећег доба, 50 младих такмичара и близу стотину посјетилаца и гостију из Србије, Републике Српске и дијаспоре.

Такмичење ће бити организовано у пет спортских дисциплина прилагођених трећем добу – пикаду, фудбалу (извођење пенала на мале голове без голмана) кошарци (слободно бацање лопте у кош), боћању и шаху.

Прeдвиђeнe aктивнoсти ћe прaтити пригoдaн културни и зaбaвни прoгрaм, као што су јавни час фитнес вјежби у природи за треће доба, међугенерацијски сусрети трећег доба и дјеце предшколског узраста у маратону на 20.000 милиметара, под називом „Баке и деке уз бате и секе“, међугенерацијска сликарска колонија уз учешће три генерације, и то по пет талентованих ђака средњих школа, пет студената ликовних академија и пет сликара трећег доба.

Боје Републике Српске на овогодишњој „Дорћолијади“ у свих пет такмичарских дисциплина браниће чланови завичајних удружења из Републике Српске који живе у Београду.

У малом фудбалу ће се такмичити Жарко Гверо, Милорад Николић и Владимир Галић, затим Бранко Вучковић, Драган Дивјак и Урош Шормаз, у кошарци, Марко Шегрт, Владимир Тркуља и Гојко Иветић, у шаху, Дане Марић и Мирко Маринчић, у боћању (по боћарским  пропозивијама ове године два учесника у екипи), док ће се у пикаду надметати Бранка Николић, Љиљана Новаковић-Нешић и Загорка Живковић.

Покровитељ манифестације је Секретаријат за спорт и омладину града Београда.

Представништво Републике Српске у Србији пету годину заредом подржава ову манифестацију и учешће представника Републике Српске, а подршку „Дорћолијади“ уврстило је у редовну програмску активност.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2962
Број прегледа чланка : 4670785
Имамо 63 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.05.2020.год.
Руска медицинска помоћ за Републику Српску
Опширније...
 
11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...

Претходни догађаји

09.05.2020.год.
Донација Руске хуманитарне мисије стигла у Републику Српску
Опширније...
 
06.04.2020.год.
Србија и Српска јединствене и у овим тешким тренуцима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму