Почетна Актуелности Најава догађајa Седма Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба
Ел. пошта Штампа ПДФ
14.06.2019.год.
Седма Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба

У суботу, 15. јуна, у 10 сати на теренима Фудбалског клуба Дорћол (Војводе Бојовића 10, Београд), у организацији Београдског покрета трећег доба, одржаће се једнодневно спротско-рекреативно такмичење под називом „Седма Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба“.

Очекује се учешће око 300 такмичара трећег доба, 50 младих такмичара и близу стотину посјетилаца и гостију из Србије, Републике Српске и дијаспоре.

Такмичење ће бити организовано у пет спортских дисциплина прилагођених трећем добу – пикаду, фудбалу (извођење пенала на мале голове без голмана) кошарци (слободно бацање лопте у кош), боћању и шаху.

Прeдвиђeнe aктивнoсти ћe прaтити пригoдaн културни и зaбaвни прoгрaм, као што су јавни час фитнес вјежби у природи за треће доба, међугенерацијски сусрети трећег доба и дјеце предшколског узраста у маратону на 20.000 милиметара, под називом „Баке и деке уз бате и секе“, међугенерацијска сликарска колонија уз учешће три генерације, и то по пет талентованих ђака средњих школа, пет студената ликовних академија и пет сликара трећег доба.

Боје Републике Српске на овогодишњој „Дорћолијади“ у свих пет такмичарских дисциплина браниће чланови завичајних удружења из Републике Српске који живе у Београду.

У малом фудбалу ће се такмичити Жарко Гверо, Милорад Николић и Владимир Галић, затим Бранко Вучковић, Драган Дивјак и Урош Шормаз, у кошарци, Марко Шегрт, Владимир Тркуља и Гојко Иветић, у шаху, Дане Марић и Мирко Маринчић, у боћању (по боћарским  пропозивијама ове године два учесника у екипи), док ће се у пикаду надметати Бранка Николић, Љиљана Новаковић-Нешић и Загорка Живковић.

Покровитељ манифестације је Секретаријат за спорт и омладину града Београда.

Представништво Републике Српске у Србији пету годину заредом подржава ову манифестацију и учешће представника Републике Српске, а подршку „Дорћолијади“ уврстило је у редовну програмску активност.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2738
Број прегледа чланка : 3768733
Имамо 83 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

10.09.2019.год.
Промоција прва два тома Eнциклопедије Републике Српске на Врачару
Опширније...
 
10.09.2019.год.
Даун синдром центар Бањалука учествуjе на Међународном инклузивном фестивалу „Арт зона за све“ у Зајечару
Опширније...

Претходни догађаји

11.09.2019.год.
Цвијановић: „Дани Српске у Србији“ додатно јачање веза Србије и Српске
Опширније...
 
10.09.2019.год.
Херцеговци и пријатељи даровали крв у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен