Почетна Актуелности Најава догађајa Бањaлучки студенти фармације на пракси у Институту „Јосиф Панчић“
Ел. пошта Штампа ПДФ
14.06.2019.год.
Бањaлучки студенти фармације на пракси у Институту „Јосиф Панчић“

У оквиру реализације пројекта Представништва Републике Српске у Србији „Стручна пракса и усавршавање студената“, шеснаесторо студената четврте године фармације Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци биће на дводневној едукацији и стручном усавршавању у Институту „Јосиф Панчић“.

У  понедјељак, 17. јуна, у 9 сати студенти ће започети праксу у Институ „Јосиф Панчић“ (Тадеуша Кошћушка 1, Београд), гдје ће их заједно са делегацијом  бањалучког Медицинског факултета, доц. др Иреном Касагић-Вујановић и доц. др Жарком Гагићем, примити помоћник директора за сектор науке проф. др Небојша Менковић.

Пријему бањалучких студената присутвоваће и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Након упознавања са дјелатношћу Института, према програму едукације, планиран је обилазак производног погона у Панчеву и упознавање са комплетним процесом производње и контроле квалитета сировина и производа од љековитог биља.

У уторак, 18. јуна, планирана су стручна предавања у просторијама Института у Београду, затим посјета Ботаничкој башти љековитог биља у Ваљеву, а након краћег одмора и фармакогнозијска екскурзија на Дивчибарама.

Едукација студената Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци у Институту „Јосиф Панчић“ резултат је споразма о пословно-техничкој сарадњи који су, уз подршку Представништва Републике Српске у Србији,  двије инстуције потписале 16. јуна 2017. године у Београду.

Представништво Републике Српске у Србији од 2011. године, у сарадњи са државним универзитетима у Републици Српској и инстуцијама, компанијама и медијским кућама у Србији реализује пројекат „Стручна пракса и усавршавање студената“, а бањалучки студенти фармације су осма група студената из Републике Српске којa ће обавити праксу у оквиру овог пројекта.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3057
Број прегледа чланка : 6303698
Имамо 149 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.12.2020.год.
Познати добитници књижевне награде „Извор“ - за најљепшу пјесму и најљепшу причу о завичају
Опширније...
 
16.12.2020.год.
Отварање изложбе „Концентрациони логор Јасеновац 1941-1945. године“
Опширније...

Претходни догађаји

25.12.2020.год.
Лауреатима уручене књижевне награде „Извор“
Опширније...
 
21.12.2020.год.
Завршен 2. Конгрес привредника српских крајева
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму