Почетна Актуелности Најава догађајa Бањaлучки студенти фармације на пракси у Институту „Јосиф Панчић“
Ел. пошта Штампа ПДФ
14.06.2019.год.
Бањaлучки студенти фармације на пракси у Институту „Јосиф Панчић“

У оквиру реализације пројекта Представништва Републике Српске у Србији „Стручна пракса и усавршавање студената“, шеснаесторо студената четврте године фармације Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци биће на дводневној едукацији и стручном усавршавању у Институту „Јосиф Панчић“.

У  понедјељак, 17. јуна, у 9 сати студенти ће започети праксу у Институ „Јосиф Панчић“ (Тадеуша Кошћушка 1, Београд), гдје ће их заједно са делегацијом  бањалучког Медицинског факултета, доц. др Иреном Касагић-Вујановић и доц. др Жарком Гагићем, примити помоћник директора за сектор науке проф. др Небојша Менковић.

Пријему бањалучких студената присутвоваће и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Након упознавања са дјелатношћу Института, према програму едукације, планиран је обилазак производног погона у Панчеву и упознавање са комплетним процесом производње и контроле квалитета сировина и производа од љековитог биља.

У уторак, 18. јуна, планирана су стручна предавања у просторијама Института у Београду, затим посјета Ботаничкој башти љековитог биља у Ваљеву, а након краћег одмора и фармакогнозијска екскурзија на Дивчибарама.

Едукација студената Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци у Институту „Јосиф Панчић“ резултат је споразма о пословно-техничкој сарадњи који су, уз подршку Представништва Републике Српске у Србији,  двије инстуције потписале 16. јуна 2017. године у Београду.

Представништво Републике Српске у Србији од 2011. године, у сарадњи са државним универзитетима у Републици Српској и инстуцијама, компанијама и медијским кућама у Србији реализује пројекат „Стручна пракса и усавршавање студената“, а бањалучки студенти фармације су осма група студената из Републике Српске којa ће обавити праксу у оквиру овог пројекта.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2738
Број прегледа чланка : 3768708
Имамо 68 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

10.09.2019.год.
Промоција прва два тома Eнциклопедије Републике Српске на Врачару
Опширније...
 
10.09.2019.год.
Даун синдром центар Бањалука учествуjе на Међународном инклузивном фестивалу „Арт зона за све“ у Зајечару
Опширније...

Претходни догађаји

11.09.2019.год.
Цвијановић: „Дани Српске у Србији“ додатно јачање веза Србије и Српске
Опширније...
 
10.09.2019.год.
Херцеговци и пријатељи даровали крв у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен