Почетна Актуелности Најава догађајa Република Српска на 9. Међународном сајму наоружања и војне опреме
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.06.2019.год.
Република Српска на 9. Међународном сајму наоружања и војне опреме

У уторак, 25. јуна, у 13 сати у хали четири Београдског сајма биће свечано отворен девети по реду Међународни сајам наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2019“, који се одржава под покровитељством Министарства одбране Републике Србије.

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске, уз подршку Министарства одбране Републике Србије, организовало је учешће привредних субјеката из области намјенске индустрије из Републике Српске на овој сајамској манифестацији.

На штанду Републике Српске у хали четири наступиће 13 привредних друштава из области намјенске индустрије („ОРАО” а.д. Бијељина, „Космос” а.д. Бања Лука, „ФМСН” а.д. Пале, „Зрак-оптоелектроника” д.о.о Теслић, „Матра” д.о.о Бања Лука, „Синелт” д.о.о. Бања Лука, „БЕС” д.о.о Теслић, „Нова творница пречистача” Рогатица, „Нови Јелшинград” а.д. Бања Лука, „Инвест градња” д.о.о. Соколац, „Ливар” ливница челика а.д. Бања Лука, „Swisslion industrija alata” а.д. Требиње и програми бившег холдинга Руди Чајавец), док ће „Технички ремонт“ а.д. Братунац наступити самостално, такође у хали четири.

У оквиру пратећег прогама, у уторак, 25. јуна, у 16 сати (регистрација учесника у 15.30) биће у Свечаној сали управне зграде Београдског сајма одржан сусрет представника привредних друштава Републике Српске и Републике Србије у области производње наоружања и војне опреме. У првом дијелу сусрета, 13 привредних друштава из Републике Српске и 11 привредних друштава из Србије презентоваће своје производне могућности са фокусом на успостављању и интензивирању међусобне сарадње у свим сегментима. У другом дијелу сусрета биће одржани директни разговори представника привредних друштава Републике Србије и Републике Српске у циљу изналажења модела и изношења конкретних приједлога међусобне сарадње, а све у складу са закљуцима 9. и 10. заједничке сједнице влада Републике Српске и Републике Србије о интензивирању и конкретизацији сарадње у области намјенске индустрије.

Представништво Републике Српске пружило је техничку подршку Министарству привреде и предузетништва Републике Српске и активно је учествовало у припреми наступа Републике Српске на 9. Међународном сајму наоружања и војне опреме.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2962
Број прегледа чланка : 4670836
Имамо 68 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.05.2020.год.
Руска медицинска помоћ за Републику Српску
Опширније...
 
11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...

Претходни догађаји

09.05.2020.год.
Донација Руске хуманитарне мисије стигла у Републику Српску
Опширније...
 
06.04.2020.год.
Србија и Српска јединствене и у овим тешким тренуцима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму