Почетна Актуелности Најава догађајa Сутра у Матици српској свечано уручење признања „Бела голубица“
Ел. пошта Штампа ПДФ
09.07.2019.год.
Сутра у Матици српској свечано уручење признања „Бела голубица“

Сутра, 10. јула, у 18 сати у свечаном салону Матице српске у Новом Саду организатори манифестације „Тесла глобал форум“, која је ове године окупила више од сто студената из Србије, Српске, Црне Горе, Сјеверне Македоније и дијаспоре, као и врсне познаваоце дјела Николе Тесле, научнике, професоре, али и правнике, умјетнике и новинаре из Србије, Русије па и далеке Аустралије, свечано ће уручити највише признање ове манифестације „Бела голубица“.

Поздравну ријеч имаће др Драган Станић, предсједник Матице српске, пригодне ријечи Селимир Радуловић, директор Библиотеке Матице српске, и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, а говор Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада.

Након ових обраћања признање „Тесла силвер коин“ примиће тим студената Факултета техничких наука у Новом Саду који су у Лиону, у Француској, били набољи на првенству Европе у роботици.

Највише признање „Бела голубица“ ове године примиће Жан Кристоф Бисон, замјеник главног уредника „Фигаро магазина“ из Париза, и академик Матија Бећковић.

Програм ће почети пјесмом „Креће се лађа Француска“ у интерпретацији Александра Кочића и подсјећањем (Соња Дамјановић) на животни пут славног српског научника, а завршиће се пјесмом „Тамо далеко“, коју је Тесла много волио; остало је записано да је славни српски научник пожелио да буде сахрањен уз пјесму „Тамо далеко“ и тако је било.

За „Тесла глобал форум“, који је ове године почео 2. јула, многи учесници су рекли да је „мјесто слободног окупљања и размјене идеја, могућност за боље разумијевање свијета у којем живимо“.

Представништо Републике Српске у Србије сваке године, од почетка, 2013. године, подржава ову значајну манифестацију.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2738
Број прегледа чланка : 3768873
Имамо 71 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

10.09.2019.год.
Промоција прва два тома Eнциклопедије Републике Српске на Врачару
Опширније...
 
10.09.2019.год.
Даун синдром центар Бањалука учествуjе на Међународном инклузивном фестивалу „Арт зона за све“ у Зајечару
Опширније...

Претходни догађаји

11.09.2019.год.
Цвијановић: „Дани Српске у Србији“ додатно јачање веза Србије и Српске
Опширније...
 
10.09.2019.год.
Херцеговци и пријатељи даровали крв у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен