Почетна Актуелности Најава догађајa У петак „Дани Српске“ у шест градова и општина у Србији
Ел. пошта Штампа ПДФ
05.09.2019.год.
У петак „Дани Српске“ у шест градова и општина у Србији

Трећег дана манифестације „Дани Српске у Србији“, у петак, 6. септембра, програми ће бити одржани у Крушевцу, Краљеву, Шапцу, Тополи, Вршцу и Лозници.

У 20 сати на сцени Крушевачког позоришта (Видовданска 26) Народно позориште Републике Српске извешће представу „Кокошка“ Н.В. Кољаде у режији Предрага Штрпца. У представи играју Наташа Иванчевић, Гордана Милиновић, Миљка Брђанин, Ђорђе Марковић, Александар Стојковић, Љубиша Савановић, Ведрана Мачковић и Перо Рис.

У 20 сати у Краљевачком позоришту (Топлице Милана 1) првак Београдског драмског позоришта, глумац Слободан Ћустић извешће монодраму „О глуматању“. Слободан Ћустић ће говорити о љубави, достојанству, о породици, о дјеци, о одрастању и одраслима.

У Шапцу ће 19 сати у Културном центру (Господар Јевремова 12) бити одржано музичко вече групе „Оне три“. Вокали Ружица Чавић Томићевић, Светлана Цеца Видовић и Маја Татић, уз пратњу гитаристе Ненада Томићевића, клавијатуристе Младена Јанковића, перкусионисте Зорана Вујића, контрабасисте Ђорђа Бабића и Божане Тодоровић Убовић на хармоници, извешће  бројне познате нумере домаћих и страних аутора.

У Тополи ће у 19 сати у Библиотеци „Радоје Домановић“ (Краљице Марије 1) бити представљен књижевни портрет Ранка Рисојевића. Разговор води Стеван Тонтић.

У Вршцу ће у 12 и 20 сати у Народном позоришту „Стерија“ (Светосавски трг 6) бити одржане двије изведбе представе „ЛАЈФ“ Бањалучког студентског позоришта. Ова представа је едукативног карактера и првенствено је намијењена ученицима средњих школа и њиховим родитељима, а обрађује теме везане за алкохолизам, нежељену трудноћу и поремећаје у исхрани. Аутор представе је Тина Коси, а режију и сценографију потписује Александар Пејаковић. Играју: Ена Радовановић, Јелена Стојаковић, Раденка Шева, Жељко Касап и Рајко Марчета.

У Лозници ће у 20 сати у Центру за културу „Вук Караџић“ (Саве Ковачевића 1) Завичајни клуб „Освит“ из Билеће извести представу „Професионалац“, по тексту академика Душана Ковачевића, а у адаптацији и режији Миодрага Хрњеза Љуме. Играју: Слободан Јањић Роже, Милорад Кисић Миго, Татјана Ђорђић и Миодраг Хрњез Љумо. Аутор музике је Стефан Денда.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3057
Број прегледа чланка : 6303770
Имамо 136 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.12.2020.год.
Познати добитници књижевне награде „Извор“ - за најљепшу пјесму и најљепшу причу о завичају
Опширније...
 
16.12.2020.год.
Отварање изложбе „Концентрациони логор Јасеновац 1941-1945. године“
Опширније...

Претходни догађаји

25.12.2020.год.
Лауреатима уручене књижевне награде „Извор“
Опширније...
 
21.12.2020.год.
Завршен 2. Конгрес привредника српских крајева
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму