Почетна Актуелности Најава догађајa У петак „Дани Српске“ у шест градова и општина у Србији
Ел. пошта Штампа ПДФ
05.09.2019.год.
У петак „Дани Српске“ у шест градова и општина у Србији

Трећег дана манифестације „Дани Српске у Србији“, у петак, 6. септембра, програми ће бити одржани у Крушевцу, Краљеву, Шапцу, Тополи, Вршцу и Лозници.

У 20 сати на сцени Крушевачког позоришта (Видовданска 26) Народно позориште Републике Српске извешће представу „Кокошка“ Н.В. Кољаде у режији Предрага Штрпца. У представи играју Наташа Иванчевић, Гордана Милиновић, Миљка Брђанин, Ђорђе Марковић, Александар Стојковић, Љубиша Савановић, Ведрана Мачковић и Перо Рис.

У 20 сати у Краљевачком позоришту (Топлице Милана 1) првак Београдског драмског позоришта, глумац Слободан Ћустић извешће монодраму „О глуматању“. Слободан Ћустић ће говорити о љубави, достојанству, о породици, о дјеци, о одрастању и одраслима.

У Шапцу ће 19 сати у Културном центру (Господар Јевремова 12) бити одржано музичко вече групе „Оне три“. Вокали Ружица Чавић Томићевић, Светлана Цеца Видовић и Маја Татић, уз пратњу гитаристе Ненада Томићевића, клавијатуристе Младена Јанковића, перкусионисте Зорана Вујића, контрабасисте Ђорђа Бабића и Божане Тодоровић Убовић на хармоници, извешће  бројне познате нумере домаћих и страних аутора.

У Тополи ће у 19 сати у Библиотеци „Радоје Домановић“ (Краљице Марије 1) бити представљен књижевни портрет Ранка Рисојевића. Разговор води Стеван Тонтић.

У Вршцу ће у 12 и 20 сати у Народном позоришту „Стерија“ (Светосавски трг 6) бити одржане двије изведбе представе „ЛАЈФ“ Бањалучког студентског позоришта. Ова представа је едукативног карактера и првенствено је намијењена ученицима средњих школа и њиховим родитељима, а обрађује теме везане за алкохолизам, нежељену трудноћу и поремећаје у исхрани. Аутор представе је Тина Коси, а режију и сценографију потписује Александар Пејаковић. Играју: Ена Радовановић, Јелена Стојаковић, Раденка Шева, Жељко Касап и Рајко Марчета.

У Лозници ће у 20 сати у Центру за културу „Вук Караџић“ (Саве Ковачевића 1) Завичајни клуб „Освит“ из Билеће извести представу „Професионалац“, по тексту академика Душана Ковачевића, а у адаптацији и режији Миодрага Хрњеза Љуме. Играју: Слободан Јањић Роже, Милорад Кисић Миго, Татјана Ђорђић и Миодраг Хрњез Љумо. Аутор музике је Стефан Денда.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2861
Број прегледа чланка : 4309631
Имамо 66 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

03.02.2020.год.
Промоција књиге Луке Николића „Ратна дејства Ужичке војске 1914. године“
Опширније...
 
28.01.2020.год.
Расписан осми конкурс за књижевну награду Извор 2020.
Опширније...

Претходни догађаји

05.02.2020.год.
Одржана промоција књиге „Ратна дејства Ужичке војске у 1914. години“
Опширније...
 
26.01.2020.год.
У квизу „Немањићи“ Билећани освојили друго мјесто!
Опширније...
Преузмите Билтен