Почетна Актуелности Најава догађајa Велика акција добровољног давања крви на „Данима Српске у Србији“
Ел. пошта Штампа ПДФ
08.09.2019.год.
Велика акција добровољног давања крви на „Данима Српске у Србији“

У склопу манифестације „Дани Републике Српске у Србији“, у понедјељак, 9. септембра, у периоду од 8.00 до 13.00 сати, у Заводу за трансфузију крви Војводине (Хајдук Вељкова 9a, Нови Сад) биће одржана акција добровољног давања крви у организацији Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији, Удружења студената из Републике Српске у Србији – Нови Сад и Црвеног крста Новог Сада.

Шестог дана манифестације „Дани Српске у Србији“, у понедјељак, 9. септембра, програми ће се одржати и у Суботици, Зрењанину, Врању и Ужицу.

У Суботици ће у 20 сати у Српском културном центру „Свети Сава“ (Трг Републике 1) бити изведена монодрама Слободана Ћустића „О глуматању“. Првак Београдског драмског позоришта, глумац Слободан Ћустић говориће о љубаи, достојанству, породици, дјеци, одрастању и одраслима.

У Зрењанину ће у 19 сати у Барокној сали Скупштине града Зрењанина (Трг слободе 10) бити одржано књижевно вече под насловам „Књижевна Херцеговина“. Учествују Душан Зуровац, Недељко Зеленовић, Јован Л. Делић и Радослав Милошевић. Водитељ програма је Милан Бјелогрлић.

У Врању ће у 20 сати у Дому војске (Партизанска 2) бити одржано музичко вече групе „Оне три“ из Бање Луке. Пјевају: Ружица Чавић Томићевић, Светлана Цеца Видовић и Маја Татић, а свирају: гитарист Ненад Томићевић, клавијатурист Младен Јанковић, перкусионист Зоран Вујић, контрабасист Ђорђе Бабић и Божана Тодоровић Убовић на хармоници.

У Ужицу ће у 20 сати у Градском културном центару (Трг Светог Саве 11) бити  одржан концерт музичког састава „Катера“, који је основан и дјелује при Храму светог Василија Острошког у Источном Сарајеву. Чланови овог састава, дипломирани професори музике и студенти Музичке академије Пеђа Харт (вокал, гитара, аранжман), јереј Видак Вујадиновић (вокал, перкусије, музика), Јована Бојанић, Сара Марић, Јелена Батак, Јелена Вулић (вокали) и Лука Новосел (клавијатуре и хармоника) извешће дјела духовне музике уз инструменталну пратњу, дјела старе народне музике из свих крајева српских земаља, као и своје ауторске пјесме.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2861
Број прегледа чланка : 4309775
Имамо 72 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

03.02.2020.год.
Промоција књиге Луке Николића „Ратна дејства Ужичке војске 1914. године“
Опширније...
 
28.01.2020.год.
Расписан осми конкурс за књижевну награду Извор 2020.
Опширније...

Претходни догађаји

05.02.2020.год.
Одржана промоција књиге „Ратна дејства Ужичке војске у 1914. години“
Опширније...
 
26.01.2020.год.
У квизу „Немањићи“ Билећани освојили друго мјесто!
Опширније...
Преузмите Билтен