Почетна Актуелности Најава догађајa Велика акција добровољног давања крви на „Данима Српске у Србији“
Ел. пошта Штампа ПДФ
08.09.2019.год.
Велика акција добровољног давања крви на „Данима Српске у Србији“

У склопу манифестације „Дани Републике Српске у Србији“, у понедјељак, 9. септембра, у периоду од 8.00 до 13.00 сати, у Заводу за трансфузију крви Војводине (Хајдук Вељкова 9a, Нови Сад) биће одржана акција добровољног давања крви у организацији Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији, Удружења студената из Републике Српске у Србији – Нови Сад и Црвеног крста Новог Сада.

Шестог дана манифестације „Дани Српске у Србији“, у понедјељак, 9. септембра, програми ће се одржати и у Суботици, Зрењанину, Врању и Ужицу.

У Суботици ће у 20 сати у Српском културном центру „Свети Сава“ (Трг Републике 1) бити изведена монодрама Слободана Ћустића „О глуматању“. Првак Београдског драмског позоришта, глумац Слободан Ћустић говориће о љубаи, достојанству, породици, дјеци, одрастању и одраслима.

У Зрењанину ће у 19 сати у Барокној сали Скупштине града Зрењанина (Трг слободе 10) бити одржано књижевно вече под насловам „Књижевна Херцеговина“. Учествују Душан Зуровац, Недељко Зеленовић, Јован Л. Делић и Радослав Милошевић. Водитељ програма је Милан Бјелогрлић.

У Врању ће у 20 сати у Дому војске (Партизанска 2) бити одржано музичко вече групе „Оне три“ из Бање Луке. Пјевају: Ружица Чавић Томићевић, Светлана Цеца Видовић и Маја Татић, а свирају: гитарист Ненад Томићевић, клавијатурист Младен Јанковић, перкусионист Зоран Вујић, контрабасист Ђорђе Бабић и Божана Тодоровић Убовић на хармоници.

У Ужицу ће у 20 сати у Градском културном центару (Трг Светог Саве 11) бити  одржан концерт музичког састава „Катера“, који је основан и дјелује при Храму светог Василија Острошког у Источном Сарајеву. Чланови овог састава, дипломирани професори музике и студенти Музичке академије Пеђа Харт (вокал, гитара, аранжман), јереј Видак Вујадиновић (вокал, перкусије, музика), Јована Бојанић, Сара Марић, Јелена Батак, Јелена Вулић (вокали) и Лука Новосел (клавијатуре и хармоника) извешће дјела духовне музике уз инструменталну пратњу, дјела старе народне музике из свих крајева српских земаља, као и своје ауторске пјесме.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3057
Број прегледа чланка : 6255195
Имамо 154 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.12.2020.год.
Познати добитници књижевне награде „Извор“ - за најљепшу пјесму и најљепшу причу о завичају
Опширније...
 
16.12.2020.год.
Отварање изложбе „Концентрациони логор Јасеновац 1941-1945. године“
Опширније...

Претходни догађаји

25.12.2020.год.
Лауреатима уручене књижевне награде „Извор“
Опширније...
 
21.12.2020.год.
Завршен 2. Конгрес привредника српских крајева
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму