Почетна Актуелности Најава догађајa Даун синдром центар Бањалука учествује на Међународном инклузивном фестивалу „Арт зона за све“ у Зајечару
Ел. пошта Штампа ПДФ
10.09.2019.год.
Даун синдром центар Бањалука учествуjе на Међународном инклузивном фестивалу „Арт зона за све“ у Зајечару

Даун синдром центар Бањалука учествује на четвртом Међународном инклузивном фестивалу дечијег и омладинског стваралаштва ,,Арт зона за све“, који се одржава у Дечијем центру у Зајечару од 9. до 13 септембра.

У уторак, 10. септембра, у 17 сати у Дауновом кафеу конобари ће бити шест чланова Дауновог центра Бањалука, који су се завршили други ниво обуке „Паин“ током радно-рехабилитационог програма у Здравствено-туристичком центру „Бања Врућица“.

У сриједу, 11. септембра, у 12 сати у сали Регионалне агенције за развој источне Србије (Трг ослобођења бб, Зајечар) на трибини о социјалном предузетништву психотерапеут Зоран Јелић, управник Даун синдром центра Бањалука, презенотваће рехабилитациони програм „Паин“, чији је циљ да се особе са Дауновим синдромом осјете друштвено корисним, да им се да право на самоизбор, за стварање личног идентитета, да се радно оспособе и социјално интегришу.

Истог дана, у 20 сати у Дечијем центру у Зајечару полазници школе глуме за особе са Дауновим синдромом извешће представу „Мали принц“. Организатор прве школе глуме за особе са Дауновим синдромом у Републици Српској је Даун синдром центар Бањалука, а води је Александра Спасојевић, глумица и редитељ из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Представа „Мали принц“ премијерно је изведена 8. септембра у Бањалуци, а посвећена је Арију Ливнеу, једном од заслужних што Даун синдром центра Бањалука постоји и опстаје. Изведбу у Зајечару чланови бањалучког центра за особе са Дауновим синдромомо посветили су Здравствено-туристичком центру „Бања Врућица“.

Представништво Републике Српске у Србији од почетка подржава активности Даунов синдром центра из Бањалуке на успостављању сарадње са сродним организацијама и институцијама у Србији, као и све друге активности везане за ову сарадњу у циљу помоћи особама са Дауновим синдромом.

Уз подршку Представништва, у јануару ове године потписан је споразум о сарадњи између Удружења Даун синдром из Београда, Даун синдром центра из Бање Луке и Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом Нови Београд.

Представништво је подржало Недељу Дауновог синдрома Београд–Бања Лука, која је одржана у марту ове године у оганизацији Даун синдром центра из Бањалуке, Удружења Даун синдром из Београда и Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом Нови Београд.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2737
Број прегледа чланка : 3763199
Имамо 93 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

10.09.2019.год.
Даун синдром центар Бањалука учествуjе на Међународном инклузивном фестивалу „Арт зона за све“ у Зајечару
Опширније...
 
09.09.2019.год.
Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић сутра у Народном позоришту у Београду свечано затвара манифестацију „Дани Српске у Србији“
Опширније...

Претходни догађаји

11.09.2019.год.
Цвијановић: „Дани Српске у Србији“ додатно јачање веза Србије и Српске
Опширније...
 
10.09.2019.год.
Херцеговци и пријатељи даровали крв у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен