Почетна Актуелности Најава догађајa Представљање новог туристичког садржаја јахоринске гондоле у Новом Саду
Ел. пошта Штампа ПДФ
16.10.2019.год.
Представљање новог туристичког садржаја јахоринске гондоле у Новом Саду

Нови туристички садржај олимпијске Јахорине, гондола „Јавор–Партизан“, након успјешне промоције у Београду, биће представљена и у Новом Саду.

У четвртак, 17. октобра, у 12 сати на Тргу слободе у Новом Саду, маркетинг менаџер Олимпијског центра „Јахорина” Јелена Шкрба, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић и директор Туристичке организација града Новог Сада Бранислав Kнежевић представиће медијима јахоринску гондолу и зимску туристичку понуду олимпијске љепотице.

Гондола „Јавор–Партизан“ један је од најзначајнијих инфраструктурних пројеката на Јахорини, јер ће, захваљујући њој, бити елиминисане гужве у зимској сезони, биће растерећена централна стаза на планини, а гондола ће радити и у екстремним условима – при великим вјетровима и магли.

За њену  израду задужена је италијанска компанија „Лајтнер”, а радиће и када друге инсталације не могу, што је био један од основних предуслова за њену изградњу и идеја водиља када је ова инвестиција планирана.

Kапацитет гондоле је 2.700 скијаша на сат, има 36 кабина, од којих је једна ВИП кабина, а у сваку кабину може се смјестити максимално десет особа.

Током промоције, која ће трајати до понедјељка, 21. октобра, на новосадском Тргу слободе биће изложена и једна кабина гондоле у коју ће сви заинтересовани моћи да уђу и помоћу уређаја за виртуелну реалност и апликације виде шта их чека на планини.

Пролазницима ће бити подијељене брошуре, на поклон ће добити бандане и једнодневне ваучере за скијање, а моћи ће да учествују и у наградној игри и освоје седам дана скијања на Јахорини.

Организатори промоција јахоринске гондоле „Јавор–Партизан“ у Београду и Новом Саду су Олимпијски центар „Јахорина“ и Представништво Републике Српске у Србији, a организацију промоције у Новом Саду помогла је Туристичка организација града Новог Сада.

Представништво Републике Српске у Србији већ неколико година активно подржава Олимпијски центар „Јахорина“ на промоцији туристичке понуде ове планине, како у зимској, тако и у љетној сезони, као и на представљању пројеката који су реализовани и планирани да буду реализовани у функцији обогаћивања туристичке понуде олимпијске Јахорине.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3207
Број прегледа чланка : 8629792
Имамо 218 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

21.09.2021.год.
„Дани Српске у Србији“ почињу у сриједу 22. септембра
Опширније...
 
17.09.2021.год.
Република Српска на Mеђународном пољопривредном сајму у Новом Саду
Опширније...

Претходни догађаји

18.09.2021.год.
Излагачи из Српске на 88. Међународном пољопривредном сајаму у Новом Саду
Опширније...
 
17.09.2021.год.
„Дани Српске у Србији“ од 22. до 29. септембра у 11 градова
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму