Почетна Актуелности Најава догађајa Представљање новог туристичког садржаја јахоринске гондоле у Новом Саду
Ел. пошта Штампа ПДФ
16.10.2019.год.
Представљање новог туристичког садржаја јахоринске гондоле у Новом Саду

Нови туристички садржај олимпијске Јахорине, гондола „Јавор–Партизан“, након успјешне промоције у Београду, биће представљена и у Новом Саду.

У четвртак, 17. октобра, у 12 сати на Тргу слободе у Новом Саду, маркетинг менаџер Олимпијског центра „Јахорина” Јелена Шкрба, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић и директор Туристичке организација града Новог Сада Бранислав Kнежевић представиће медијима јахоринску гондолу и зимску туристичку понуду олимпијске љепотице.

Гондола „Јавор–Партизан“ један је од најзначајнијих инфраструктурних пројеката на Јахорини, јер ће, захваљујући њој, бити елиминисане гужве у зимској сезони, биће растерећена централна стаза на планини, а гондола ће радити и у екстремним условима – при великим вјетровима и магли.

За њену  израду задужена је италијанска компанија „Лајтнер”, а радиће и када друге инсталације не могу, што је био један од основних предуслова за њену изградњу и идеја водиља када је ова инвестиција планирана.

Kапацитет гондоле је 2.700 скијаша на сат, има 36 кабина, од којих је једна ВИП кабина, а у сваку кабину може се смјестити максимално десет особа.

Током промоције, која ће трајати до понедјељка, 21. октобра, на новосадском Тргу слободе биће изложена и једна кабина гондоле у коју ће сви заинтересовани моћи да уђу и помоћу уређаја за виртуелну реалност и апликације виде шта их чека на планини.

Пролазницима ће бити подијељене брошуре, на поклон ће добити бандане и једнодневне ваучере за скијање, а моћи ће да учествују и у наградној игри и освоје седам дана скијања на Јахорини.

Организатори промоција јахоринске гондоле „Јавор–Партизан“ у Београду и Новом Саду су Олимпијски центар „Јахорина“ и Представништво Републике Српске у Србији, a организацију промоције у Новом Саду помогла је Туристичка организација града Новог Сада.

Представништво Републике Српске у Србији већ неколико година активно подржава Олимпијски центар „Јахорина“ на промоцији туристичке понуде ове планине, како у зимској, тако и у љетној сезони, као и на представљању пројеката који су реализовани и планирани да буду реализовани у функцији обогаћивања туристичке понуде олимпијске Јахорине.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2790
Број прегледа чланка : 3951027
Имамо 63 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.11.2019.год.
Конференција за медије: Интернационални фестивал студентских позоришта „Кестенбург“
Опширније...
 
26.10.2019.год.
У недјељу промоција књиге Птице и друге драме Сање Савић
Опширније...

Претходни догађаји

27.10.2019.год.
Успјешан наступ Републике Српске на 64. Међународном београдском сајму књига
Опширније...
 
27.10.2019.год.
Повеље успјеха на репрезентативном штанду Републике Срспке на 64. Међународном београдском сајму књига
Опширније...
Преузмите Билтен