Почетна Актуелности Најава догађајa У четвртак традиционално књижевно вече пјесника из Србије, Српске, Црне Горе и расијања
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.10.2019.год.
У четвртак традиционално књижевно вече пјесника из Србије, Српске, Црне Горе и расијања

У четвртак, 24. октобра, у оквиру наступа Републике Српске на 64. Међународном београдском сајму књига, на штанду Представништва Републике Српске у Србији (хала 2, ниво А), девет издавача из Републике Српске представиће своја издања, а на крају петог сајамског дана биће одржано традиционално, девето по реду, књижевно вече пјесника из Србије, Српске, Црне Горе и расијања.

У 12 сати Удружење „Девета димензија“ представља стрип часопис „Парабелум“, број 9, монографију Мирa Млађеновића „Давид и ја“ и стрип албум Александра Зографа „Охрабрења“.

У 12.30 Завод за уџбенике и наставна средства из Источног Сарајева представиће књиге за дјецу и младе. О књизи Берислава Благојевића Упознајте Гагарина најшашавијег пса у свемиру и о књизи Избор из поезије за дјецу савремених писаца из Републике Српске, коју је приредила др Жељка Пржуљ, говориће проф. др Сања Мацура и аутори. Водитељ промоције је Дејан Керлета.

У 13 сати Републички завода за статистику Републике Српске представиће своја издања. Директор Републичког завода за статистику др Јасмин Комић представиће Статистички годишњак Републике Српске и публикацију Градови и општине Републике Српске. Велимир Савић ће представити публикацију Ово је Република Српска.

У 13.30 сати Универзитет у Бањој Луци, Природно-математички факултет представиће књигу Становништво Републике Српске – демографски фактори и показатељи аутора проф. др Драшка Маринковића и ма Александра Мајића. На промоцији ће говорити проф. др Бранислав Ђурђев и проф. др Мирко Грчић.

У 14 сати СПКД „Просвјета“ Бијељина представља часопис „Српска вила“, број 49, и Зборник бесједа Вишњићу у част. На промоцији ће говорити проф. др Јелина Ђурковић, проф. др Цвијетин Ристановић, мр Љиљана Лукић и Душанка Новаковић.

У 14.30 Универзитет у Источном Сарајеву представиће Зборник радова Правo и вриједности. На промоцији ће горити проф. др Радомир В. Лукић и проф. др Горан Марковић.

У 15 сати Универзитет у Источном Сарајеву представиће књигу Срђана Лалића Академац –Игра или/и визија. О књизи ће говорити проф. др Митар Новаковић, проф. др Цвијетин Ристановић и Душанка Новаковић.

У 15.30 биће предстаљена издања бањалучке „Бесједе“. Књигу Здравка Згоњанина Кућни праг представиће Мићо Цвијетић и аутор, а књигу Селене Берић Танка нит представиће Неда Гаврић и Миладин Берић.

У 16 сати Удружење књижевника Републике Српске представиће романе Легенда о в(ј)етром вијанима Анђелка Анушића и Кад ће срећа па се зарати Саше Кнежевића, као и књиге поезије Рушевине Слободана Лепира и Дрхтаји испод пепела Саве Гуслова Марчете. На промоцији ће говорити Предраг Бјелошевић, предсједник УКРС, Горан Врачар, Љиљана Дугалић и аутори.

У 18 сати биће одржано традиционално, девето по реду, књижевно вече пјесника из Србије, Српске, Црне Горе и расијања.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3205
Број прегледа чланка : 8619461
Имамо 177 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

17.09.2021.год.
Република Српска на Mеђународном пољопривредном сајму у Новом Саду
Опширније...
 
16.09.2021.год.
Клокић и Цицовић представиће овогодишњу манифестацију „Дани Српске у Србији“
Опширније...

Претходни догађаји

18.09.2021.год.
Излагачи из Српске на 88. Међународном пољопривредном сајаму у Новом Саду
Опширније...
 
17.09.2021.год.
„Дани Српске у Србији“ од 22. до 29. септембра у 11 градова
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму