Почетна Актуелности Најава догађајa Теодора Петровић из Бијељине освојила трећу награду на конкурсу Друштва „Свети Сава“
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.01.2020.год.
Теодора Петровић из Бијељине освојила трећу награду на конкурсу Друштва „Свети Сава“

На традиционалном Светосавском конкурсу за књижевне радове ученика основних и средњих школа и ликовне радове ученика основних школа Србије, Српске и дијаспоре, које сваке године, уз подршку Представништва Републике Српске у Србији расписује и спроводи Друштво „Свети Сава“, Теодора Петровић, ученица осмог разреда основне школе „Свети Сава”, из Бијељине, освојила је трећу награду на тему „Пред иконом Светог Саве“.

На овогодишњи литерарни конкурс пристигао је укупно 141 рад, 89 радова из основних школа и 52 рада из средњих школа.

Велику награду, за посебно надахнут рад, који се издваја својим квалитетом и вриједношћу без обзира на узраст, добила је Јована Бабић, ученица четвртог разреда Техничке школе „Иван Сарић“ из Суботице.

Свечано уручење светосавских књижевних награда биће на Светосавској свечаности сутра (25. јануара) у 11 сати у великој сали Народне библиотеке Србије.

Конкурс Друштва „Свети Сава“ за најбоље слике, графике, цртеже, скулптуре, барељефе и колаже ученика основних школа у Републици Српској, Србији и дијаспори на тему: „Савин пут дуг осам вијекова“ је одложен за наредну годину, јер је стигао мали број радова па је из друштва одлучено да се ове године не додијеле награде, те да се пристигли радови оставе за оцјењивање у наредној години када се очекује већа заинтересованост ученика.

Конкурс за награде у 2021. години све основне школе у Републици Српској, Србији и дијаспори, добиће у четвртак, 10. септембра, ове године.

Резултате конкурса можете погледати ОВДЈЕ.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2992
Број прегледа чланка : 4947338
Имамо 70 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму