Почетна Актуелности Најава догађајa Сајам завичаја у Новом Саду у суботу 22. фебруара
Ел. пошта Штампа ПДФ
21.02.2020.год.
Сајам завичаја у Новом Саду у суботу 22. фебруара

У суботу 22. фебруара, у великој хали „Мастер“ Новосадског сајма, одржаће се други „Сајам завичаја - завичај кроз привреду, туризам и културу“, који организује Фонд за пружање помоћи избjеглим, прогнаним и расељеним лицима уз подршку Покрајинске владе.

Врата сајма ће бити отворена од 9 до 19 сати, а свечано отварање сајма је предвиђено за 10.30 сати, када ће се гостима и присутнима обратити потпредсjедник Покрајинске владе, Ђорђе Милићевић, градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић и директор Фонда, Душко Ћутило.

У оквиру ове манифестације на 100 штандова преко 70 излагача из Србије и региона ће представити свој рад и завичај, а све посјетиоце очекује богат културно-умјетнички програм. Међу првим извођачима који ће наступити на отварању Сајма завичаја ће бити један од најбољих српских фрулаша, Бора Дугић, а својим раскошним гласом ће се представити и Даница Црногорчевић из Подгорице.

Циљ Сајма завичаја је да кроз привреду, туризам и културу повеже народ Републике Српске, АП Војводине и цијеле Србије. Значај ове манифестације је у пружању прилике да се обједине идеје, стваралаштво и предузимљивост нашег народа на једном мјесту и да се да допринос унапређењу сарадње између Републике Српске и Републике Србије у различитим областима дјеловања.

Представништво Републике Српске у Србији је и ове године, као и претходне, пружило подршку Фонду у организацији ове манифестације. Сарадња која се у оквиру Сајма завичаја презентује кроз културу, традицију и обичаје, али и кроз сарадњу у привреди и туризму, рефлектоваће се на још чвршћу повезаност између Републике Српске и Републике Србије.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3205
Број прегледа чланка : 8619189
Имамо 156 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

17.09.2021.год.
Република Српска на Mеђународном пољопривредном сајму у Новом Саду
Опширније...
 
16.09.2021.год.
Клокић и Цицовић представиће овогодишњу манифестацију „Дани Српске у Србији“
Опширније...

Претходни догађаји

18.09.2021.год.
Излагачи из Српске на 88. Међународном пољопривредном сајаму у Новом Саду
Опширније...
 
17.09.2021.год.
„Дани Српске у Србији“ од 22. до 29. септембра у 11 градова
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму