Почетна Актуелности Најава догађајa Сајам завичаја у Новом Саду у суботу 22. фебруара
Ел. пошта Штампа ПДФ
21.02.2020.год.
Сајам завичаја у Новом Саду у суботу 22. фебруара

У суботу 22. фебруара, у великој хали „Мастер“ Новосадског сајма, одржаће се други „Сајам завичаја - завичај кроз привреду, туризам и културу“, који организује Фонд за пружање помоћи избjеглим, прогнаним и расељеним лицима уз подршку Покрајинске владе.

Врата сајма ће бити отворена од 9 до 19 сати, а свечано отварање сајма је предвиђено за 10.30 сати, када ће се гостима и присутнима обратити потпредсjедник Покрајинске владе, Ђорђе Милићевић, градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић и директор Фонда, Душко Ћутило.

У оквиру ове манифестације на 100 штандова преко 70 излагача из Србије и региона ће представити свој рад и завичај, а све посјетиоце очекује богат културно-умјетнички програм. Међу првим извођачима који ће наступити на отварању Сајма завичаја ће бити један од најбољих српских фрулаша, Бора Дугић, а својим раскошним гласом ће се представити и Даница Црногорчевић из Подгорице.

Циљ Сајма завичаја је да кроз привреду, туризам и културу повеже народ Републике Српске, АП Војводине и цијеле Србије. Значај ове манифестације је у пружању прилике да се обједине идеје, стваралаштво и предузимљивост нашег народа на једном мјесту и да се да допринос унапређењу сарадње између Републике Српске и Републике Србије у различитим областима дјеловања.

Представништво Републике Српске у Србији је и ове године, као и претходне, пружило подршку Фонду у организацији ове манифестације. Сарадња која се у оквиру Сајма завичаја презентује кроз културу, традицију и обичаје, али и кроз сарадњу у привреди и туризму, рефлектоваће се на још чвршћу повезаност између Републике Српске и Републике Србије.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2992
Број прегледа чланка : 4952813
Имамо 79 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму