Почетна Актуелности Најава догађајa Трибина „Република Српска у свјетлу нових чињеница о грађанском рату у БиХ“
Ел. пошта Штампа ПДФ
25.02.2020.год.
Трибина „Република Српска у свјетлу нових чињеница о грађанском рату у БиХ“

У четвртак, 27. фебруара, у 11 сати у Прес центру Удружења новинара Србије (Кнез Михаилова 6/III), у организацији информативног портала Све о Српској, Евроазијског безбедносног форума и Представништва Републике Српске у Србији, биће одржана трибина на тему „Република Српска у свјетлу нових чињеница о грађанском рату у БиХ“.

У посљедњих неколико мјесеци из западних, иначе Србима традиционално ненаклоњених извора, појавило се више не само обавјештајних података који бацају објективније свјетло на грађански рат у БиХ. Западна јавност је упркос томе остала незаинтересована  да мијења стереотип о српској кривици за све. Муслиманско Сарајево је, сасвим разумљиво, прешло преко чињеница које демантују да су Бошњаци били искључиво недужне жртве српске агресије. За нашу националну јавност опет ти подаци садржајно не казују ништа ново, па су, уз коментар, „све смо ми то још онда знали и говорили“, изостале очекиване експертске анализе и коментари. Међутим, није исто када о истом исто тврде Срби и Британци.

Зашто је британска влада ове податке објавила тек сада и баш сада, и шта то значи за одбрану Републике Српске од геноцидне стигме, покушаће да одговоре Милорад Којић, Митар Ковач, Предраг Ћеранић, Александар Павић, Слободан Рељић и Бранко Лукић.

Модератор трибине је Ђуро Билбија, уредник информативног портала Све о Српској.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2983
Број прегледа чланка : 4828230
Имамо 70 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...
 
16.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу
Опширније...

Претходни догађаји

30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
 
20.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу: У наслеђе младима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму