Почетна Актуелности Најава догађајa У сусрет деветом Београдском Шопен фесту
Ел. пошта Штампа ПДФ
27.02.2020.год.
У сусрет деветом Београдском Шопен фесту

Овогодишњи, девети по реду, Београдски Шопен фест започиње циклусом „У сусрет Шопен фесту“. Први фестивалски циклус отвориће концерт „Kако се слуша Шопен“, у суботу, 29. фебруара, у 11 сати у Великој дворани Kоларчеве задужбине.

На променадном концерту уз младе таленте музичких школа, модератор Милош Миловановић представиће малишанима лик и дјело Фредерика Шопена на оригиналан и занимљив начин.

У понедељак, 2. марта, са почетком у 18 сати у Свечаној сали Скупштине града Београда биће одржан дводјелни програм.

У првом дијелу концерта у оквиру циклуса „Подијум младих“ наступиће Богдан Дугалић и Аријан Петровски, добитници многобројних награда на значајним такмичењима у Србији и иностранству. На програму су дјела Шопена, Грига и Прокофјева.

У другом дијелу програма у 19.30 наступиће пијанисткиња чешко-српског поријекла Биљана Урбан која долази из Холандије. На програму су дјела Шопена, Бетовена, Дебисија и Јана Урбана.

Београдски Шопен фест 2020 биће реализован у оквиру три програмске цјелине: „У сусрет Шопен фесту“  (29. фебруар и 2. март), „Шопенови  дани“ (5–10. април) и „Одјеци Шопен феста“ (14–18. октобар).

На Фестивалу ће, као и претходних година, учествовати и представници из Републике Српске. Као „Фест гости“ током априлског циклуса наступиће пијанисти и професори са Музичке академије из Источног Сарајева и Академије умјетности из Бање Луке, а у октобру ће наступити пијаниста и професор Арсен Чаркић.

Организатор Београдског Шопен феста је Удружење Kреартива из Београда, а генерални покровитељ Амбасада Републике Пољске у Србији.

Представништво Републике Српске у Србији од 2012. године помаже учешће ученика, студената и професора клавира из Републике Српске и реализацију манифестације у Шопенову част, тако да је подршка Београдском Шопен фесту постала стална програмска активност Представништва.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3205
Број прегледа чланка : 8619721
Имамо 179 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

17.09.2021.год.
Република Српска на Mеђународном пољопривредном сајму у Новом Саду
Опширније...
 
16.09.2021.год.
Клокић и Цицовић представиће овогодишњу манифестацију „Дани Српске у Србији“
Опширније...

Претходни догађаји

18.09.2021.год.
Излагачи из Српске на 88. Међународном пољопривредном сајаму у Новом Саду
Опширније...
 
17.09.2021.год.
„Дани Српске у Србији“ од 22. до 29. септембра у 11 градова
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму