Почетна Актуелности Најава догађајa Конференција за медије поводом изложбе „Стигла корпусна“
10.03.2020.год.
Конференција за медије поводом изложбе „Стигла корпусна“

У четвртак, 12.03.2020. године, у 11 сати, у Прес центру Удружења новинара Србије (Кнез Михаилова 6/III), одржаће се конференција за медије поводом отварања изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије.

Говорници на конференцији биће некадашњи командант Првог батаљона војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске, г. Никола Рашуо, пуковник у пензији и председник Удружења грађана „Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске“, г. Раденко Пузић.

Изложба „Стигла корпусна“ биће свечано отворена 13.03.2020. године у Дому Војске Србије, у 13 сати, а посвећена је ратном путу Првог батаљона војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске. Изложба садржи фотографије настале у периоду од 1991. до 1995. године, одликовања, борбену и радну опрему и ратне трофеје, који хронолошки прате ратни пут батаљона и говоре о његовој величини.

Изложбу „Стигла корпусна“ организује Удружење грађана „Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске“, у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији, Републичким центром за истраживање рата, ратних злочина и несталих лица и Министарством одбране Републике Србије.

07.05.2020.год.
Руска медицинска помоћ за Републику Српску

11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије