Почетна Актуелности Најава догађајa Конференција за медије поводом представљања 60. Међународне бициклистичке трке кроз Србију
14.06.2020.год.

Представништво Републике Српске један је од партнера у организацији 60. Међународне бицилистичке трке кроз Србију, чије представљање ће се одржати 15. јуна, у 12 сати, у Градској Кући, Трг Слободе, у Новом Саду.

Међународна бицилистичка трка кроз Србију одржана је по први пут давне 1939. године а овогодишње издање је јубиларно шездесето. Манифестација ће се одржати у периоду од 31. августа до 3. септембра.

Свечано отварање трке и презентација екипа одржаће се 31. августа у Источном Сарајеву (Република Српска), одакле ће се 1. септембра возити етапа од Источног Сарајево до Златибора. Бициклистички караван ће без заустаљања проћи државне границе између БиХ и Републике Србије.

2. септембра возиће се етапа од Мионице до Пожаревца, а 3. септембра возиће се последња етапа од Пожаревца преко Београда до Новог Сада.

Град Нови Сад је домаћин посљедње етапе и завршнице трке гдје ће се свечано прогласити најбољи такмичари - побједник посљедње етапе, побједник трке у генералном пласману (жута мајица), најбољи такмичар на пролазним циљевима (црвена мајица), најбољи такмичар на брдским циљевима (плава мајица), најбољи млади такмичар до 23 године (бијела мајица) и најбоље пласирана екипа на трци.

Спортски бициклистички караван чиниће 25 екипа из 20 Европских и свјетских земаља са око 160 такмичара сениорског узраста. Трка кроз Србију дио је ЕВРОПА ТУР-а (EUROPE TOUR) свјетског међународног календара UCI (Свјетске бициклистичке федерације).

На конференцији за медије, као партнер у организацији 60. Међународне бицилистичке трке кроз Србију, учествоваће и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Републици Србији, а очекује се присуство и Милоша Вучевића, градоначелника Новог Сада, Огњена Цвјетићанина, члана градског вијећа Новог Сада за спорт и омладину, Владимира Батеза, покрајинског секретара за спорт и омладину, Бранка Бановића, предсједника Бициклистичког савеза Србије, Владимира Куваље, директора трке, Ненада Вуковића, градоначелника Источног Сарајева и Бобана Јанковића, предсједника општине Мионица.

11.11.2020.год.
Фестивал Мали победник ове године преко интернета

04.11.2020.год.
Отварање нових просторија Завичајне заједнице Република Српска у Суботици