Почетна Актуелности Најава догађајa Конференција за медије поводом представљања 60. Међународне бициклистичке трке кроз Србију
Ел. пошта Штампа ПДФ
14.06.2020.год.
Конференција за медије поводом представљања 60. Међународне бициклистичке трке кроз Србију

Представништво Републике Српске један је од партнера у организацији 60. Међународне бицилистичке трке кроз Србију, чије представљање ће се одржати 15. јуна, у 12 сати, у Градској Кући, Трг Слободе, у Новом Саду.

Међународна бицилистичка трка кроз Србију одржана је по први пут давне 1939. године а овогодишње издање је јубиларно шездесето. Манифестација ће се одржати у периоду од 31. августа до 3. септембра.

Свечано отварање трке и презентација екипа одржаће се 31. августа у Источном Сарајеву (Република Српска), одакле ће се 1. септембра возити етапа од Источног Сарајево до Златибора. Бициклистички караван ће без заустаљања проћи државне границе између БиХ и Републике Србије.

2. септембра возиће се етапа од Мионице до Пожаревца, а 3. септембра возиће се последња етапа од Пожаревца преко Београда до Новог Сада.

Град Нови Сад је домаћин посљедње етапе и завршнице трке гдје ће се свечано прогласити најбољи такмичари - побједник посљедње етапе, побједник трке у генералном пласману (жута мајица), најбољи такмичар на пролазним циљевима (црвена мајица), најбољи такмичар на брдским циљевима (плава мајица), најбољи млади такмичар до 23 године (бијела мајица) и најбоље пласирана екипа на трци.

Спортски бициклистички караван чиниће 25 екипа из 20 Европских и свјетских земаља са око 160 такмичара сениорског узраста. Трка кроз Србију дио је ЕВРОПА ТУР-а (EUROPE TOUR) свјетског међународног календара UCI (Свјетске бициклистичке федерације).

На конференцији за медије, као партнер у организацији 60. Међународне бицилистичке трке кроз Србију, учествоваће и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Републици Србији, а очекује се присуство и Милоша Вучевића, градоначелника Новог Сада, Огњена Цвјетићанина, члана градског вијећа Новог Сада за спорт и омладину, Владимира Батеза, покрајинског секретара за спорт и омладину, Бранка Бановића, предсједника Бициклистичког савеза Србије, Владимира Куваље, директора трке, Ненада Вуковића, градоначелника Источног Сарајева и Бобана Јанковића, предсједника општине Мионица.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3042
Број прегледа чланка : 5752340
Имамо 145 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

11.11.2020.год.
Фестивал Мали победник ове године преко интернета
Опширније...
 
04.11.2020.год.
Отварање нових просторија Завичајне заједнице Република Српска у Суботици
Опширније...

Претходни догађаји

13.11.2020.год.
Tијана Хил побједница фестивала „Мали победник“
Опширније...
 
06.11.2020.год.
Свечано отворене нове просторије Завичајне заједнице „Република Српска“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму