Почетна Актуелности Најава догађајa Потписивање уговора за реализацију позоришне представе „Седми дан“
Ел. пошта Штампа ПДФ
10.02.2021.год.
Потписивање уговора за реализацију позоришне представе „Седми дан“

У четвртак, 11. фебруара у 15.30 сати, у просторијама Представништва Републике Српске у Србији, Булевар Деспота Стефана 4/4 у Београду, биће потписан уговор о позоришној сарадњи између Културног центра Источно Ново Сарајево и Удружења „Путујући глумац“ из Београда. Уговор ће потписати Младен Јанковић, директор Културног центра Источно Ново Сарајево и Јелица Ковачевић испред Удружења „Путујући глумац“.

Представа „Седми дан“

Циљ ове сарадње је реализација позоришне представе „Седми дан“ по тексту Горана Врачара, књижевника из Источног Сарајева, која је настала по његовом истоименом роману. У представи ће играти Јелица Ковачевић, Јелена Велковски, Предраг Васић и Горан Султановић. Остали сарадници на представи су Нинослав Адемовић, музика, Драгица Лаушевић, костимографија, Драгана Суџук и Јана Миленковић, кореографија, и Борко Мочевић, сценографија.

Премијера представе је заказана за 15. март 2021. године у Источном Сарајеву а након тога слиједе премијере у Народном позоришту у Београду, Српском народном позоришту у Новом Саду и Народном позоришту у Бањој Луци.

Представништво Републике Српске у Србији помогло је, технички и организаоционо, сарадњу Културног центра Источно Ново Сарајево и Народног позоришта у Београду, а биће и домаћин потписивања уговора о позоришној сарадњи источносарајевског Центра и Удружења „Путујући глумац“. Представништво Републике Српске у Србији изражава посебно задовољство што је ријеч о представи по тексту Горана Врачара, са којим је Представништво имало и има одличну сарадњу.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3076
Број прегледа чланка : 6673999
Имамо 120 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

27.02.2021.год.
Отворен позив на тв пријем поводом Дана Републике и дана доношења првог Устава Републике Српске
Опширније...
 
25.02.2021.год.
Трибина „Република Српска пред новим изазовима“
Опширније...

Претходни догађаји

01.03.2021.год.
У Србији Обиљежен Дан Републике и 29 годишњица од доношења првог Устава Републике Српске
Опширније...
 
27.02.2021.год.
Одржана трибина „Република Српска пред новим изазовима“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму