Почетна Актуелности Најава догађајa Oтворен позив на тв пријем поводом Дана Републике и дана доношења првог Устава Републике Српске
Ел. пошта Штампа ПДФ
27.02.2021.год.
Отворен позив на тв пријем поводом Дана Републике и дана доношења првог Устава Републике Српске

Све пријатеље Републике Српске и све који ће то тек да постану, обавјештавамо да ће сутра, 28. фебруара у 20 сати на другом програму Радиотелевизије Србије и првом програму Радиотелевизије Републике Српске, као и на програмима 41 локалне и регионалне телевизије у Србији, од Суботице до Димитровграда, од Ужица до Вршца, у терминима према програмској шеми тих телевизија, моћи да присуствују својеврсном тв пријему поводом 9. јануара Дана Републике Српске и 28. фебруара дана у којем је усавојен први Устав Републике Српске.

Традиционални пријем Представништва Републике Српске у Србији поводом 9. јануара Дана Републике и 28. фебруара дана доношења првог Устава Републике Српске, који је сваке године био у Старом двору у Београду, ове године због пандемије вируса корона не може се организовати као до сада, па ће Представништво свој традиционални седми пријем приредити у телевизијском студију у форми једне колажне емисије. 

У сутрашњем тв пријему – колажној телевизијској емисији пригодна обраћања у форми укључења имаће: Жељка Цвијановић, предсједник Републике Српске, Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ, Ана Брнабић, предсједник Владе Републике Србије, Никола Селаковић, министар спољних послова Републике Србије, Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, и драмски умјетник Тихомир Станић. У студију ће бити Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, а културно-умјетнички дио тв пријема чиниће кратки драмски програм са глумцима Народног позоришта Републике Српске, Жељком Еркићем и Николином Фригановић и музички програм Гудачког састава Бањалучке филхармоније са солистима, Мињом Шукало, сопраном и Синишом Пајићем, баритоном.

У оквиру ове прославе Дана Републике и дана усвајања првог Устава Републике Српске јуче смо (26.02.2021.g.) имали међународну трибину на тему „Република Српска пред новим изазовима“, којој је Милорад Додик, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ и угледни аутори из Србије, Српске и свијета дали велики значај и исто такав одјек у јавности.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3239
Број прегледа чланка : 9126811
Имамо 169 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.10.2021.год.
Промоција Олимпијског центрa Јахорина у Новом Саду
Опширније...
 
08.10.2021.год.
Почиње јубиларни „Шопен фест"
Опширније...

Претходни догађаји

13.10.2021.год.
Пијанистички реситал Арсена Чаркића
Опширније...
 
12.10.2021.год.
Свечано отворен „Шопен фест“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму