Почетна Актуелности Најава догађајa Oтворен позив на тв пријем поводом Дана Републике и дана доношења првог Устава Републике Српске
Ел. пошта Штампа ПДФ
27.02.2021.год.
Отворен позив на тв пријем поводом Дана Републике и дана доношења првог Устава Републике Српске

Све пријатеље Републике Српске и све који ће то тек да постану, обавјештавамо да ће сутра, 28. фебруара у 20 сати на другом програму Радиотелевизије Србије и првом програму Радиотелевизије Републике Српске, као и на програмима 41 локалне и регионалне телевизије у Србији, од Суботице до Димитровграда, од Ужица до Вршца, у терминима према програмској шеми тих телевизија, моћи да присуствују својеврсном тв пријему поводом 9. јануара Дана Републике Српске и 28. фебруара дана у којем је усавојен први Устав Републике Српске.

Традиционални пријем Представништва Републике Српске у Србији поводом 9. јануара Дана Републике и 28. фебруара дана доношења првог Устава Републике Српске, који је сваке године био у Старом двору у Београду, ове године због пандемије вируса корона не може се организовати као до сада, па ће Представништво свој традиционални седми пријем приредити у телевизијском студију у форми једне колажне емисије. 

У сутрашњем тв пријему – колажној телевизијској емисији пригодна обраћања у форми укључења имаће: Жељка Цвијановић, предсједник Републике Српске, Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ, Ана Брнабић, предсједник Владе Републике Србије, Никола Селаковић, министар спољних послова Републике Србије, Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, и драмски умјетник Тихомир Станић. У студију ће бити Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, а културно-умјетнички дио тв пријема чиниће кратки драмски програм са глумцима Народног позоришта Републике Српске, Жељком Еркићем и Николином Фригановић и музички програм Гудачког састава Бањалучке филхармоније са солистима, Мињом Шукало, сопраном и Синишом Пајићем, баритоном.

У оквиру ове прославе Дана Републике и дана усвајања првог Устава Републике Српске јуче смо (26.02.2021.g.) имали међународну трибину на тему „Република Српска пред новим изазовима“, којој је Милорад Додик, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ и угледни аутори из Србије, Српске и свијета дали велики значај и исто такав одјек у јавности.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3087
Број прегледа чланка : 7081533
Имамо 167 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.03.2021.год.
Представа „Седми дан“ премијерно у Београду
Опширније...
 
15.03.2021.год.
Министар Златан Клокић и шеф Представништва Млађен Цицовић на састанцима у Београду и Новом Саду
Опширније...

Претходни догађаји

16.04.2021.год.
Цвијановић, Брнабић: Стратешки интерес реализација заједничких пројеката
Опширније...
 
09.04.2021.год.
Заједнички рад два министарства на припреми уџбеника за националне предмете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму