Почетна Актуелности Најава догађајa Министар Златан Клокић и шеф Представништва Млађен Цицовић на састанцима у Београду и Новом Саду
Ел. пошта Штампа ПДФ
15.03.2021.год.
Министар Златан Клокић и шеф Представништва Млађен Цицовић на састанцима у Београду и Новом Саду

У наредна два дана министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић са сарадницима и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, одржаће састанке са представницима Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, представницима Фонда за развој Републике Србије и представницима Аутономне Покрајине Војводина у Новом Саду.

У уторак, 16.марта у 11.00 часова, састаће се са Арнoјем Гујоном, директором Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у просторијама Управе, гдје ће разговарати на слиједеће теме: успостављање институционалних и стратешких капацитета за сарадњу са дијаспором у Републици Српској, сарадња на заједничким активностима Српске и Србије са дијаспором и размјена искустава у сарадњи са дијаспором.

Истог дана, у 13.00 часова, у просторијама Фонда за развој Републике Србије, одржаће се састанак са Слађаном Бацковић, директорком Фонда за развој Републике Србије. Теме састанка су: функционисање Фонда, организациона структура Фонда, резултати рада Фонда, начин финансирања Фонда и размјена искустава.

Слиједећег дана, у сриједу, 17.марта у 12.00 часова, у сали 23 Покрајинске Владе у Новом Саду, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић са сарадницима и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, састаће се са Александром Софићем, покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, и Александром Симурдићем, директором Фонда ,,Европски послови“. Теме састанка су: Функционисање Фонда, организациона структура Фонда, резултати рада Фонда, начин финансирања, пратеће активности на повећању асорпционих капацитета, улога Фонда у активностима Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Поред наведених тема у вези са функционисањем Фонда ,,Европски послови“ на састанку са покрајинским секретаром разговараће се и о начину финансирања тог Фонда од стране Секретаријата. Такође, акценат ће бити и на сарадњу базирану на основу потписаног Споразума о сарадњи између Српске и Аутономне Покрајине Војводина у дијелу сарадње на привлачењу средстава европских фондова, са освртом на реализоване и пројекте у току прекограничне сарадње, као и могућностима за размјену искустава и веће усклађивање за што већу искоришћеност средстава ЕУ.

На састанцима у Управи за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Фонду за развој Републике Србије није предвиђено снимање и присуство медија - након одржаних састанака издаће се саопштење, а након одржаног састанка са представницима Аутономне Покрајине Војводина у Новом Саду предвиђене су изјаве за медије.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3239
Број прегледа чланка : 9126909
Имамо 168 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.10.2021.год.
Промоција Олимпијског центрa Јахорина у Новом Саду
Опширније...
 
08.10.2021.год.
Почиње јубиларни „Шопен фест"
Опширније...

Претходни догађаји

13.10.2021.год.
Пијанистички реситал Арсена Чаркића
Опширније...
 
12.10.2021.год.
Свечано отворен „Шопен фест“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму