Почетна Актуелности Најава догађајa Представа „Седми дан“ премијерно у Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.03.2021.год.
Представа „Седми дан“ премијерно у Београду

У петак 26. марта, у 19 сати, на сцени Раша Плаовић у Народном позоришту у Београду, премијерно у Србији биће изведена позоришна представа „Седми дан“ у продукцији Културног центра Источно Ново Сарајево и Удружења „Путујући глумац“.

 Представа „Седми дан“ у Народном позоришту у Београду

Представа је производ сарадње умјетника из Републике Српске и Србије па су, на текст књижевника Горана Врачара из Источног Сарајева и уз сценографију ликовног умјетника Борка Мочевића, представу „Седми дан” на сцену донијели глумци Јелица Ковачевић, Јелена Велковски, Предраг Васић и Александар Лазић који је уједно урадио драматизацију и режију. Текст представе је, на основу свог истоименог романа, урадио Горан Врачар, а комад обрађује трагичан однос брачног пара у контексту овоземаљског пропадања паралелно приказујући божански однос према свијету који, чим доспије у људске руке, неминовно бива уништен у свевременском мушко-женском сукобу. Пратећи стварање свијета са једне и уништавање породице са друге стране, представа поставља питање могућности одупирању изазову живота и смрти који су свеприсутни и саставни дио сваког живог бића.

Представа је премијерно приказана у Источном Сарајеву и до сада изведена у Палама и Зворнику а њен живот на позоришним даскама у Србији наставља се премијером у Београду и заказаним гостовањима 29. 3. у Крушевцу, 2. 4. у Новом Саду, 9. 4. у Чачку, 15. 4. у Нишу и 22. 4 у Убу.

Представништво Републике Српске у Србији је технички и организационо помогло реализацију овог пројекта.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3239
Број прегледа чланка : 9127008
Имамо 160 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.10.2021.год.
Промоција Олимпијског центрa Јахорина у Новом Саду
Опширније...
 
08.10.2021.год.
Почиње јубиларни „Шопен фест"
Опширније...

Претходни догађаји

13.10.2021.год.
Пијанистички реситал Арсена Чаркића
Опширније...
 
12.10.2021.год.
Свечано отворен „Шопен фест“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму