Почетна Актуелности Најава догађајa Међународна бициклистичка трка Београд–Бањалука
Ел. пошта Штампа ПДФ
21.04.2021.год.
Међународна бициклистичка трка Београд–Бањалука

Свечано отварање 15. Међународне бициклиситчке трке Београд–Бањалука

У четвртак, 22. априла, у 11. сати на Тргу Републике у Београду одржаће се свечано отварање 15. Међународне бициклиситчке трке Београд–Бањалука, након чега је  предвиђен старт прве етапе.

Трка ће ове године трајати четири дана, од 22. до 25. априла, и подијељена је у четири етапе: Београд–Шабац, Обреновац-Бијељина, Бијељина–Власеница и Приједор-Бањалука.

Према програму, трка ће стартовати  у четвртак, 22. априла,  у 12 сати  у Београду,  одакле ће караван од 25 екипа из 35 земаља свијета кренути до Шапца. Друга етапа стартује из Обреновца до Бијељине. Трећа етапа полази из Бијељине, преко пролазног циља у Шековићима, а завршава се у Власеници. Четврта етапа стартује из Приједора, кроз пролазни циљ у Градишци и биће завршена у Бањалуци 25. априла.

Учествују чувени бициклистички тимови. Испоставило се да је интересовање највећих свјетских тимова ове године понајвеће, те свакако треба издвојити тимове из Шпаније, Италије, Њемачке, Парагваја, Русије, Пољске, Казахстана, Сједињених Америчких Држава, а ту су и национални тимови Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Македоније и Србије.

Директор трке Владимир Куваља рекао је да је ова петнаеста трка по реду, бициклистичка трка означена првом категоријом, што је чини спортским догађајем највишег ранга. Куваља је такође нагласио да за локалне заједнице кроз које етапе пролазе, трка више нема само спортску већ и економску и туристичку димензију. Шабац, Обреновац и Приједор ће ове године први пут у историји Трке бити етапна мјеста.

Покровитељи овогодишње трке су Министарство омладине и спорта Републике Србије, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији.

Више од 30 медијских кућа из земље и иностранства пратиће овогодишњу Трку.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3239
Број прегледа чланка : 9127138
Имамо 172 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.10.2021.год.
Промоција Олимпијског центрa Јахорина у Новом Саду
Опширније...
 
08.10.2021.год.
Почиње јубиларни „Шопен фест"
Опширније...

Претходни догађаји

13.10.2021.год.
Пијанистички реситал Арсена Чаркића
Опширније...
 
12.10.2021.год.
Свечано отворен „Шопен фест“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму