Почетна Актуелности Најава догађајa Представништво Републике Српске у Србији поклања књиге библиотекама у Кикинди и Шиду
Ел. пошта Штампа ПДФ
18.05.2021.год.
Представништво Републике Српске у Србији поклања књиге библиотекама у Кикинди и Шиду

Акција поклањања књига библиотекама у Србији, коју Представништво Републике Српске у Србији сваке године спроводи у сарадњи са општинама и градовима, ове године почиње у сриједу, 19. маја, када ће делегација Представништва посјетити град Кикинду и Народну библиотеку „Јован Поповић“.

Делегацију Представништва Републике Српске у Србији предводиће Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, а у саставу делегације биће и Борислав Максимовић, самостални стручни сарадник за развој и унапређење сарадње у просвјети, култури и умјетности и Ања Вукелић, самостални стручни сарадник за развој и унапређење информативне сарадње и сарадње са међународним и невладиним организацијама. Протоколом је предвиђен прво пријем у кабинету градоначелника Кикинде Николе Лукача у 11 сати, а потом уручење књига у библиотеци „Јован Поповић“.

Поред градоначелника Николе Лукача, град Кикинду представљаће: Дијана Јакшић Киурски, замјеница градоначелника Кикинде, Милена Живков, чланица вијећа задужена за културу и образовање, Борислав Стојисављевић, представник „Крајишког вишебоја“, Огњен Јованић, представник „Крајишког вишебоја“, Гоја Родић, предсједник МЗ Банатско Велико Село.

У петак, 21. маја делегација Представништва Републике Српске у Србији на челу са Млађеном Цицовићем посјетиће општину Шид.

Делегацију Представништва Републике Српске у Србији примиће, у 12 сати, предсједник општине Шид Зоран Семеновић са сарадницима, а прије тога ће их (у 11 сати) у Вишњићеву, родном мјесту Филипа Вишњића, дочекати Тихомир Стаменковић, предсједник Скупштине општине Шид, и Гордана Шкорић, предсједница Удружења жена „Филип Вишњић“ из Вишњићева, чијој библиотеци ће и бити уручене књиге из Републике Српске. Након Вишњићева, књиге ће бити уручене и Народној библиотеци „Симеон Пишчевић“ у Шиду.

Поред донирања књига библиотекама у Кикинди и Шиду, биће и разговора о сарадњи ова два града са Представништвом у оквиру других акција и манифестација које Представништво сваке године организује, а које ће по завршетку пандемије бити поново успостављене.

Домаћини су гостима припремили богате програме.

Протокол посјете граду Кикинда можете погледати ОВДЈЕ.

Протокол посјете општини Шид можете погледати ОВДЈЕ.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3239
Број прегледа чланка : 9205027
Имамо 208 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.10.2021.год.
Промоција Олимпијског центрa Јахорина у Новом Саду
Опширније...
 
08.10.2021.год.
Почиње јубиларни „Шопен фест"
Опширније...

Претходни догађаји

13.10.2021.год.
Пијанистички реситал Арсена Чаркића
Опширније...
 
12.10.2021.год.
Свечано отворен „Шопен фест“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму