Почетна Актуелности Најава догађајa Потписивање споразума између Центра за истраживање ратних злочина Републике Српске и професора Зорана Станковића
Ел. пошта Штампа ПДФ
19.05.2021.год.
Потписивање споразума између Центра за истраживање ратних злочина Републике Српске и професора Зорана Станковића

У четвртак, 20. маја 2021. године, у 13.00 часова у Представништву Републике Српске у Србији (Булевар Деспота Стефана 4/4, Београд) одржаће се потписивање споразума између Центра за истраживање ратних злочина Републике Српске и професора Зорана Станковића.

Сврха потписивање споразума је почетак реализације документарног филма „Свједок“, аутора Дениса Бојића, у копродукцији Радио-телевизије Републике Српске и Центра за истраживање ратних злочина. Дугометражни документарни филм радног назива „Свједок“ базираће се на биографији, свједочанству и архивској грађи најпознатијег српског патолога др Зорана Станковића.

Станковић је, радећи на више од 50 масовних гробница широм бивше земље и на неколико хиљада обдукција страдалих жртава, особа која може чињенично да говори о размјерама страдања и ужасима ратних дешавања. Биографија и ауторитет свјетских размјера Станковића позиционирају као једног од најважнијих хроничара ратних збивања. Филм „Свједок“ базираће се на документацији и свједочанствима Станковића које се тичу његовог боравка на простору Босне и Херцеговине за вријеме ратних дешавања.

Потписивању споразума ће присустовати представници Радио-телевизије Републике Српске (генерални директор Дијана Миланковић, аутор филма Денис Бојић), Центра за истраживање ратних злочина (директор Милорад Којић), Зоран Станковић и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3239
Број прегледа чланка : 9205666
Имамо 242 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.10.2021.год.
Промоција Олимпијског центрa Јахорина у Новом Саду
Опширније...
 
08.10.2021.год.
Почиње јубиларни „Шопен фест"
Опширније...

Претходни догађаји

13.10.2021.год.
Пијанистички реситал Арсена Чаркића
Опширније...
 
12.10.2021.год.
Свечано отворен „Шопен фест“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму