Почетна Актуелности Најава догађајa Потписивање споразума између Центра за истраживање ратних злочина Републике Српске и професора Зорана Станковића
Ел. пошта Штампа ПДФ
19.05.2021.год.
Потписивање споразума између Центра за истраживање ратних злочина Републике Српске и професора Зорана Станковића

У четвртак, 20. маја 2021. године, у 13.00 часова у Представништву Републике Српске у Србији (Булевар Деспота Стефана 4/4, Београд) одржаће се потписивање споразума између Центра за истраживање ратних злочина Републике Српске и професора Зорана Станковића.

Сврха потписивање споразума је почетак реализације документарног филма „Свједок“, аутора Дениса Бојића, у копродукцији Радио-телевизије Републике Српске и Центра за истраживање ратних злочина. Дугометражни документарни филм радног назива „Свједок“ базираће се на биографији, свједочанству и архивској грађи најпознатијег српског патолога др Зорана Станковића.

Станковић је, радећи на више од 50 масовних гробница широм бивше земље и на неколико хиљада обдукција страдалих жртава, особа која може чињенично да говори о размјерама страдања и ужасима ратних дешавања. Биографија и ауторитет свјетских размјера Станковића позиционирају као једног од најважнијих хроничара ратних збивања. Филм „Свједок“ базираће се на документацији и свједочанствима Станковића које се тичу његовог боравка на простору Босне и Херцеговине за вријеме ратних дешавања.

Потписивању споразума ће присустовати представници Радио-телевизије Републике Српске (генерални директор Дијана Миланковић, аутор филма Денис Бојић), Центра за истраживање ратних злочина (директор Милорад Којић), Зоран Станковић и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3443
Број прегледа чланка : 13243538
Имамо 177 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

02.12.2022.год.
Промоција књига, филма и изложба о страдању деце у Републици Српској
Опширније...
 
24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...

Претходни догађаји

03.12.2022.год.
У Београду промовисане двије монографије о страдању дјеце у Српској током рата
Опширније...
 
25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму