Почетна Актуелности Најава догађајa 25. Ђурђевданско пјесничко посијело „Јеврејској у походе“
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.05.2021.год.
25. Ђурђевданско пјесничко посијело „Јеврејској у походе“

У понедељак 24. маја 2021. са почетком у 12:00 сати, биће одржано јубиларно 25. Ђурђевданско пјесничко посијело „Јеврејској у походе“ у Народној библиотеци Србије, Скерлићева бр.1, у организацији Градске организације слијепих Београда.

Манифестација је ревијалног карактера, а учесници су пјесници, прозни писци, драмски и музички умјетници са и без оштећења вида  из Србије, Републике Српске и Црне Горе.

Циљ овог догађаја је промовисање и афирмисање поетског стваралаштва особа са потпуним или дјелимичним губитком вида, као и сарадња са умјетницима без инвалидитета чиме ова манифестација добија инклузивни карактер.

На манифестацији ће из Републике Српске учествовати Желимир Радиновић, директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске, Борка Тадић пјесникиња, млади глумци из позоришта ДИС из Бање Луке Јелена Марковић, Стефан Максић, Иван Петрушински и Бојана Штрбац, и Јово Јерковић, мултиинструменталиста из Градишке.

Долазак и учешће умјетника из Српске је подржало Представништво Републике Српске у Србији испред којег ће на манифестацији присуствовати Борислав Максимовић, самостални стручни сарадник за развој и унапређење сарадње у просвјети, култури и умјетности.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3239
Број прегледа чланка : 9127385
Имамо 166 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.10.2021.год.
Промоција Олимпијског центрa Јахорина у Новом Саду
Опширније...
 
08.10.2021.год.
Почиње јубиларни „Шопен фест"
Опширније...

Претходни догађаји

13.10.2021.год.
Пијанистички реситал Арсена Чаркића
Опширније...
 
12.10.2021.год.
Свечано отворен „Шопен фест“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму