Почетна Актуелности Најава догађајa Представа „Седми дан" пред публиком у Грачаници
Ел. пошта Штампа ПДФ
27.06.2021.год.
Представа „Седми дан" пред публиком у Грачаници

У понедељак, 28. јуна, у 20 сати у Великој сали грачаничког Дома културе ће бити изведена позоришна представа „Седми дан“ у оквиру манифестације „Видовдан 2021“ коју организује Дом културе Грачаница.

Представа Седми дан плакат

Представа је резултат сарадње умјетника из Републике Српске и Србије. Настала је у продукцији Културног центра Источно Ново Сарајево и Удружења „Путујући глумац“ из Београда и уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

На текст књижевника Горана Врачара из Источног Сарајева и уз сценографију ликовног умјетника Борка Мочевића, представу „Седми дан” на сцену су донијели глумци Јелица Ковачевић, Јелена Велковски, Предраг Васић и Александар Лазић који је уједно урадио драматизацију и режију.

Текст представе је на основу свог истоименог романа урадио Горан Врачар, а комад обрађује трагичан однос брачног пара у контексту овоземаљског пропадања, паралелно приказујући божански однос према свијету, који чим доспије у људске руке неминовно бива уништен у свевременском мушко-женском сукобу. Пратећи стварање свијета са једне и уништавање породице са друге стране, представа поставља питање могућности одупирању изазову живота и смрти који су свеприсутни и саставни дио сваког живог бића.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3254
Број прегледа чланка : 9620893
Имамо 161 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

06.12.2021.год.
Потписивање Меморандума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Српске у области дипломатског образовања
Опширније...
 
03.12.2021.год.
Трибина „Република Српска – враћање отетих уставних надлежности“
Опширније...

Претходни догађаји

26.11.2021.год.
Филигранска плакета фестивала Представништву Српске у Србији
Опширније...
 
23.11.2021.год.
Садржај фестивала „Кестенбург“ представљен у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму