Почетна Актуелности Најава догађајa Трибина „Деконструкција митова о сарајевском суживоту и геноциду у Сребреници“
Ел. пошта Штампа ПДФ
07.07.2021.год.
Трибина „Деконструкција митова о сарајевском суживоту и геноциду у Сребреници“

Информативно-политички портали „Све о Српској“ и „Факти“ уз подршку Представништва Републике Српске у Србији, у четвртак, 8. јула, у 12 сати у београдском Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова 6/3) организују тематску трибину под насловом „Деконструкција митова о сарајевском суживоту и геноциду у Сребреници“.

На самом почетку, у име организатора и Представништва Републике Српске у Србији, скуп ће поздравити шеф Представништва Млађен Цицовић, а модератор трибине је уредник портала „Све о Српској“ и „Факти“ Ђуро Билбија.

Послије поздравне ријечи биће емитовано видео обраћање српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и инсерти из интервјуа Гидеона Грајфа, предсједника Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године, и Рафаела Израелија, предсједника Независне међународне комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву од 1991. до 1995. године.

На трибини ће говрити Дарко Танасковић, Ненад Кецмановић, Александар Павић, Милорад Којић, Горан Петронијевић, Радомир Павловић, Бранко Лукић и Миле Попарић.

Повод да организујемо трибину представљају извјештаји независних међународних комисија за истраживање страдања Срба у Сарајеву и страдања свих народа у сребреничкој регији. Биће ријечи о злочинима над Србима у ратном Сарајеву и догађајима који су се одиграли у и око Сребренице за вријеме рата у Босни.

Трибину је могуће пратити директно или одложено на Јутјуб налогу УНС-а:
https://youtube.com/channel/UCe5T_8Szsm6oMRwBbaoGFWQ

(У директан пренос укључује се кликом на поље LIVE)

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3254
Број прегледа чланка : 9621237
Имамо 154 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

06.12.2021.год.
Потписивање Меморандума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Српске у области дипломатског образовања
Опширније...
 
03.12.2021.год.
Трибина „Република Српска – враћање отетих уставних надлежности“
Опширније...

Претходни догађаји

26.11.2021.год.
Филигранска плакета фестивала Представништву Српске у Србији
Опширније...
 
23.11.2021.год.
Садржај фестивала „Кестенбург“ представљен у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму