Почетна Актуелности Најава догађајa Конференције о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ
Ел. пошта Штампа ПДФ
12.07.2021.год.
Конференција о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ

Сутра, 13.07.2021. године, у 11.00 часова у Вили „Република Српска“, у Улици Ужичка број 5. у Београду, одржаће се састанак на тему „Реализација закључака Конференције о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ из Требиња“, који организује Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) и Представништво Републике Српске у Србији.

Састанку ће присуствовати представници Српске православне цркве, савјетник предсједника Владе Рeпублике Српске Синиша Настић, предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне Скупштине Србије Милимир Вујадиновић, директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон, директор Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводине Душко Ћутило, комесар Комесаријата за расељене и миграције Србије Владимир Цуцић, начелник Одјељења за одбрану и национална питања Народне скупштине Србије Горица Дуркалић, помоћник директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Николина Милатовић Поповић, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Босиљка Предраговић и координатор рада канцеларија за стручну правну помоћ Србима у Федерацији Ђорђе Радановић.

Подсјећамо да је прва конференција о овој теми одржана 21. и 22. маја 2021. године, и присуствовао јој је и српски члан Предсједништва БиХ Млорад Додик.

Влада Републике Српске задужила је РУГИПП да обезбједи пружање стручне правне помоћи избјеглим и расељеним лицима из Федерације БиХ. Ради се о око 400. 000 лица српске националности који и даље полажу права на непокретности у Федерацији БиХ. На територији Федерације БиХ 1991. године живјело је 541.000 Срба.

Канцеларије за бесплатну, стручну правну помоћ грађанима налазе се у подручним јединицама Бања Лука, Бијељина, Мркоњић Град, Невесиње, Источно Сарајево, Зворник, а грађани се могу јавити и у било коју подручну јединицу РУГИПП-а, оставити податке и контактираће их правници који се баве заштитом имовинских права лица из Федерације БиХ.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3205
Број прегледа чланка : 8619254
Имамо 165 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

17.09.2021.год.
Република Српска на Mеђународном пољопривредном сајму у Новом Саду
Опширније...
 
16.09.2021.год.
Клокић и Цицовић представиће овогодишњу манифестацију „Дани Српске у Србији“
Опширније...

Претходни догађаји

18.09.2021.год.
Излагачи из Српске на 88. Међународном пољопривредном сајаму у Новом Саду
Опширније...
 
17.09.2021.год.
„Дани Српске у Србији“ од 22. до 29. септембра у 11 градова
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму