Почетна Актуелности Најава догађајa Трибина „Инцков закон – крај Српске или распад Босне“
Ел. пошта Штампа ПДФ
09.08.2021.год.
Трибина „Инцков закон – крај Српске или распад Босне“

У организацији информативно-политичких портала „Све о Српској“ и „Факти“, и уз подршку Представништва Републике Српске у Србији, у уторак, 10. августа, у 11 сати у Прес центру Удружења новинара Србије (Кнез Михаилова 6/III) биће одржана трибина на тему „Инцков закон – крај Српске или распад Босне“.

На трибини ће учествовати српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и: Дарко Танасковић, Владислав Јовановић, Ненад Кецмановић, Предраг Ћеранић, Александар Павић, Жељко Будимир, Слободан Рељић, Душан Пророковић, Александар Раковић, Миломир Степић, Горан Петронијевић и Бранко Лукић.

У име организатора и Представништва Републике Српске у Србији учеснике ће поздравити Млађен Цицовић, шеф Представништва, а трибину ће модерирати Ђуро Билбија, уредник портала „Све о Српској“ и „Факти“.

Slajd

Учесници Трибине бавиће се бројним актуелним драматичним питањима... Ко стоји иза Инцковог закона за који он тврди да га је донио самоиницијативно? На шта циља тај закон који пријети хапшењем свима који сумњају у објективност Хашког трибунала? Који је статус Кристијана Шмита који је „за Српску само туриста“, а „за Русију не постоји“? Да ли је то крај институције високог представника или ће остати само годину дана без бонских овлашћења, како предлажу Кина и Русија? Може ли Српска да се одупре и новим и већим притисцима тзв. међународне заједнице уколико сачува јединство власти и опозиције, те грађана, али и Србије и великих савезника? Какав ће бити расплет највеће послијератне кризе у БиХ која поприма димензије глобалног одмјеравања снага?

Трибину је могуће пратити директно или одложено на Јутјуб налогу УНС-а:

https://youtube.com/channel/UCe5T_8Szsm6oMRwBbaoGFWQ.

(У директан пренос укључује се кликом на поље LIVE.)

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3254
Број прегледа чланка : 9621063
Имамо 157 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

06.12.2021.год.
Потписивање Меморандума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Српске у области дипломатског образовања
Опширније...
 
03.12.2021.год.
Трибина „Република Српска – враћање отетих уставних надлежности“
Опширније...

Претходни догађаји

26.11.2021.год.
Филигранска плакета фестивала Представништву Српске у Србији
Опширније...
 
23.11.2021.год.
Садржај фестивала „Кестенбург“ представљен у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму