Почетна Актуелности Најава догађајa Дани Српске у Србији“ сутра у Новом Саду и Крушевцу
Ел. пошта Штампа ПДФ
22.09.2021.год.
Дани Српске у Србији“ сутра у Новом Саду и Крушевцу

Манифестација „Дани Српске у Србији“ у Новом Саду

Другог дана манифестације „Дани Српске у Србији“, 23. септембра, у Новом Саду ће у 18 сати у Позоришту младих (Игњата Павласа 4 и 8) бити представа Дјечијег позоришта Републике Српске: „Пеђа и вук“. Аутор је Сергеј Прокофјев, режирала је Бисерка Колевска, а играју: Душко Мазалица, Божана Бијелић, Ђурђа Вукашиновић, Драган Бањац, Зорана Шуман, Драган Вучић, Ђорђе Јанковић, Александар Бланић и Ана Анђелић. Представи ће присуствовати Тања Ђаковић, помоћник министра за културу у Влади Републике Српске и Борислав Максимовић, самостални стручни сарадник за развој и унапређење сарадње у просвјети, култури и умјетности у Представништву Републике Српске у Србији..

Манифестација „Дани Српске у Србији“ у Крушевцу

У Крушевцу ће сутра од 12 сати, на платоу код Споменика косовским јунацима бити промоција туристичке понуде Републике Српске, а у 12.30  пријем у кабинету градоначелнице Јасмине Папуровић. Пријему ће присуствовати Јасмина Абдулахагић, директор Туристичке организације Бијељина и, испред Представништва Републике Српске у Србији, Јелена Кусмук, самостални стручни сарадник за развој и унапређење привредне сарадње и Татјана Дувњак, самостални стручни сарадник за промоције, планирање и унапређење рада Представништва.

У Крушевачком позоришту (Видовданска 26), у 20 сати, биће прва представа бијељинског позоришта „Семберија у оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“. У представи „Комедија ометена у развоју“ за који је текст написао Миливоје Млађеновић, по мотивима Раблеовог сатиричног романа „Гаргантуа и Пантагруел“, играју: Иван Петровић, Вања Кртолина, Ненад Благојевић, Мирна Јовановић, Михаило Максимовић, Марија Новаковић и Душан Ранковић, глумци из чак пет академија из региона. Режија: Душан Тузланчић.

Промоција туристичке понуде Републике Српске у Крушевцу на платоу код Споменика косовским јунацима биће и у петак, 24. септембра и  у оба дана ће трајати од 12 до 19 сати.


 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3443
Број прегледа чланка : 13235701
Имамо 174 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

02.12.2022.год.
Промоција књига, филма и изложба о страдању деце у Републици Српској
Опширније...
 
24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...

Претходни догађаји

03.12.2022.год.
У Београду промовисане двије монографије о страдању дјеце у Српској током рата
Опширније...
 
25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму