Почетна Актуелности Најава догађајa „Дани Српске у Србији“ сутра у Краљеву и Шиду
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.09.2021.год.
„Дани Српске у Србији“ сутра у Краљеву и Шиду

Трећег дана манифестације „Дани Српске у Србији“, у петак, 24. септембра, у 20 сати, у Краљевачком позоришту (Топлице Милана 1), биће представа Позоришта „Путујући глумац“ и Културног центра Источно Сарајево. Текст Горана Врачара драматизовао је и режирао Александар Лазић, а играју: Јелица Ковачевић, Ивана Зечевић, Предраг Васић и Александар Васић.

Манифестација „Дани Српске у Србији“ у Краљеву

Претходно ће, у оквиру програма братимљења општина и градова Србије и Српске, у 13 сати, делегацију општине Ново Горажде примити градоначелник Краљева др Предраг Терзић са сарадницима. У делегацији Новог Горажда биће Мила Петковић, начелник Општине, Арсеније Мирковић, замјеник начелника Општине, Александар Мандић, директор Фабрике за производњу жице, Бобана Видаковић, директор Народне библиотеке "Божидар Горажданин", др Тања Кундачина, одборник у СО Ново Горажде и директор Дома здравља "Доктор Велимир Гиговић" и Томислав Чарапић, шеф Одсјека за финансије, управљање развојем, привреду и друштвене дјелатности, а у име Представништва Републике Српске у Србији Јелена Кусмук, самостални стручни сарадник за развој и унапређење привредне сарадње и Татјана Дувњак, самостални стручни сарадник за промоције, планирање и унапређење рада Представништва.

У разговору о сарадњи у области привреде и културе, а чланови делегације општине Ново Горажде ће представити слободне привредне капацитете у власништву општине Ново Горажде који се стављају на располагање потенцијалним инвеститорима, као и привредне субјекте са подручја општине, потом изградњу културно-омладинског центра за који је иницијална средства обезбједила је Влада Републике Србије на иницијативу предсједника Александра Вучића, и Горажданску штампарију (1519-1523) као основ српског идентитета у том крају (https://gorazdanskastamparija.rs.ba/) и планове за изградњу Музеја штампарства.

Промоција туристичке понуде Републике Српске у Краљеву ће бити и у петак, и у суботу од 12 до 19 сати - на платоу испред зграде Скупштине града Краљева.

Манифестација „Дани Српске у Србији“ у Шиду

Истог дана, 24. септембра, у Шиду ће, у Културно-образовном центру (Карађорђева 42), у 19 сати, бити концерт етно групе „Ива“. Вокали: Маријана Симић, Жаклина Глигорић, Ана Јовановић и Неђица Мијајловић. Инструменталисти: Јована Јовановић - виолина, вокал, Игор Јовић - електрична гитара, Марко Ковачић - бас гитара, Саша Ристић - бубањ, Милан Косић - перкусије, и Саша Павловић – клавијатуре.

Концерту у Шиду присуствоваће представници општине Шид и и Борислав Максимовић, самостални стручни сарадник за развој и унапређење сарадње у просвјети, култури и умјетности у Представништву Републике Српске у Србији.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3443
Број прегледа чланка : 13236182
Имамо 132 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

02.12.2022.год.
Промоција књига, филма и изложба о страдању деце у Републици Српској
Опширније...
 
24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...

Претходни догађаји

03.12.2022.год.
У Београду промовисане двије монографије о страдању дјеце у Српској током рата
Опширније...
 
25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму