Почетна Актуелности Најава догађајa Манифестација „Дани Српске у Србији“ сутра у Банату
Ел. пошта Штампа ПДФ
25.09.2021.год.
Манифестација „Дани Српске у Србији“ сутра у Банату

Манифестација „Дани Српске у Србији“ у Сечњу

Пети дан манифестације „Дани Српске у Србији“ (недеља, 26. септембра) почеће у Сечњу пријемом делегације општине Дрвар код председника општине Предрага Рађеновића. У делегацији општине Дрвар су: Драгослав Поповић, Вања Крнета, Горана Танкосић и Здравка Јовић. У име Представништва Републике Српске у Србији, које је организатор манифестације и у том оквиру и пројекта братимљења општина и градова из Републике Српске са општинама и градовима из Србије, пријему ће присуствовати Млађен Цицовић, шеф Представништва, који ће све присутне упознати са манифестацијом и пројектом братимљења. Увече, у 20 сати, у Дому културе у Крајишнику, Славка Родића бб, биће приређен концерт сарајевске етно групе „Катера“. Вокали: Јована Бојанић, Сара Марић и Јелена Штака. Инструменталисти: Пеђа Харт гитара - вокал, Лука Новосел хармоника и клавир.

Манифестација „Дани Српске у Србији“ у Зрењанину

Други програм петог дана почеће у 14 сати пријемом код градоначелника Зрењанина Симе Салапуре за делегацију Требиња у којој ће, поред градоначелника Мирка Ћурића, бити и Дражен Бошковић, замјеник градоначелника, и Бојан Вучуревић - начелник одјељења за туризам, пољопривреду и предузетништво. У име Представништва Републике Српске у Србији пријему ће присуствовати Млађен Цицовић, шеф Представништва, који ће све присутне упознати са манифестацијом и пројектом братимљења. У 20 сати у Народном позоришту „Тоша Јовановић” Градско позориште Требиња играће  представу „Сиромашни Ромео“ по тексту Тоде Николетића. Адаптација и режија: Жељко Милошевић. Улоге: Милица Салата, Милана Нинковић, Сара Томић, Давид Попадић, Ана Миладиновић, Тадија Каранац, Борис Глушац, Анастасија Вановић, Војислав Елез, Ивана Ћеранић и Анђела Брњош.

Манифестација „Дани Српске у Србији“ у Кикинди

Трећи програм у Банату биће у Кикинди и почеће пријемом за делегацију Приједора у кабинету градоначелника Николе Лукача. Из Приједора стижу Мирсад Дуратовић, предсједник Скупштине Града, Раде Росић, начелник одјељења за привреду и предузетништво и Данијел Егић, начелник одјељења за пољопривреду. Из Представништва Републике Српске у Србији пријему ће присуствовати Бранко Ковачевић, самостални стручни сарадник и Ана Љутић, виши стручни сарадник. У Кикинди ће у Народном позоришту у 20 сати приједорско позориште приказати представу „Све о женама“. Текст: Миро Гавран. Редитељ: Дарко Цвијетић. Играју: Сабина Халиловић, Мирела Предојевић и Јелена Сексен.

У недељу ће у Крагујевцу бити настављена промоција туристичке понуде Републике Српске, на платоу код Крста - од 12 до 19 сати.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3655
Број прегледа чланка : 16254790
Имамо 185 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму