Ел. пошта Штампа ПДФ
30.03.2022.год.
„Мали победник 2022“

Након двије године и два фестивала одржана преко интернета, ове године ће се јубиларни 10. Фестивал поезије београдских основних школа „Мали победник“ одржати уз присуство такмичара, жирија и навијача, 1. априла 2022. године у 12 сати у Удружењу књижевника Србије, Француска 7. Своја пјесничка пера укрстиће финалисти конкурса „Малог победника“ по избору трочланог жирија у саставу: Слободан Станишић, Тоде Николетић и Јово Чулић.

10. Фестивал поезије београдских основних школа „Мали победник“

Четрдесетак младих пјесника бориће се за награде у двије категорије – млађој (од првог до четвртог разреда) и старијој (од петог до осмог). Биће додијељене по једна прва, двије друге и три треће награде у обје категорије, а биће проглашен и апсолутни побједник фестивала. Седморо најбољих (прве и друге награде и апсолутни побједник фестивала), квалификоваће се за финале једног од највећих фестивала поезије у региону (са преко 8.000 радова и преко 4.500 учесника на конкурсу) „Дјечије царство“ у Бањој Луци. Финалисти и они који су ушли у ужи избор уврштени су у Зборник фестивала „Мали победник“, који ће бити промовисан и подијељен на Фестивалу. Они који су били на прагу финала позвани су са својим менторима да у 10 часова на истом мјесту и пред истим жиријем кажу своју песму и буду својеврсна увертира финалном надметању.

„Мали победник“ је изборно такмичење за Међународни фестивал дечије поезије „Дјечије царство“ у Бањалуци. То је фестивал који афирмише дјечије стваралаштво, фестивал који подстиче креативност, такмичарски дух, здраву конкуренцију и тимски рад (кроз рад школских секција). „Мали победник“ креира простор за дружење, међусобну сарадњу и размјену искустава и за ученике и за наставнике, његује младе таленте, ствара нове генерације пјесника, али и промовише сарадњу између Републике Српске и Србије, Бање Луке и Београда.

Фестивал „Мали победник“ организује удружење „Култарт“ из Београда уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3657
Број прегледа чланка : 16286296
Имамо 184 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

04.12.2023.год.
У сриједу у подне уручење књижевних награда „Извор“
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...

Претходни догађаји

06.12.2023.год.
Награда „Извор“ Драгици Грбић из Вишеграда и Драгану Величковићу из Грделице
Опширније...
 
30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму