Почетна Актуелности Најава догађајa Кочићев дан у Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
22.08.2022.год.
Кочићев дан у Београду

Представништво Републике Српске у Србији и Удружење књижевника Србије у сриједу, 24. августа организују Кочићев дан у Београду, традиционалну манифестацију која је програмски дио Кочићевог збора: Бања Лука - Београд - Гомионица - Стричићи.

Као и претходних година, Кочићев дан у Београду почеће посјетом гробу овог српског књижевника и народног посланика у Алеји великана на Новом гробљу у 11 сати. Пригодне ријечи организатора и књижевника из Бањалуке и Београда подсјетиће све на његову љубав према Србији и Београду, граду у којем је био ђак Прве мушке гимназије и касније доста објављивао у београдским листовима и часописима.

У 12 сати ће гости из Кочићевог завичаја и организатори Кочићевог дана у Београду букетима свежег цвијећа и стиховима Кочићу у част окитити његов споменик у Чубурском парку.

Кочићев дан у Београду завршиће се књижевним програмом у 20 сати у свечаној сали Удружења књижевника Србије. На књижевној вечери под лирским називом „Змијање у Београду, Српска у Србији“ учествоваће: Михаило Орловић, Радмило В Радовановић и Данијел Гатарић из Бањалуке и Лаура Барна, Душица Милановић, Гроздана Лучић Лалић, Братислав Р. Милановић, Душко М. Петровић, Мајо Даниловић, Mилко Грбовић и Видак Масловарић из Београда.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3443
Број прегледа чланка : 13236078
Имамо 164 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

02.12.2022.год.
Промоција књига, филма и изложба о страдању деце у Републици Српској
Опширније...
 
24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...

Претходни догађаји

03.12.2022.год.
У Београду промовисане двије монографије о страдању дјеце у Српској током рата
Опширније...
 
25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму