Почетна Актуелности Најава догађајa „Дани Српске у Србији“ од 08. до 14. септембра у 10 градова
Ел. пошта Штампа ПДФ
06.09.2022.год.
„Дани Српске у Србији“ од 08. до 14. септембра у 10 градова

Свечано отварање манифестације „Дани Српске у Србији“ у Народном позоришту у Београду

Представништво Републике Српске у Србији ове године организује десету јубиларну манифестацију „Дани Српске у Србији“, која ће се у периоду од 8. до 14. септембра одржати у 10 градова у Србији: Београду, Крагујевцу, Крушевцу, Краљеву, Врању, Чачку, Зрењанину, Нишу, Суботици и Новом Саду. Свечано отварање манифестације је 8. септембра у 20 сати у Народном позоришту у Београду, а свечано затврање 14. септембра у 20 сати у Српском народном позоришту у Новом Саду.

„Дани Српске у Србији“

Манифестација „Дани Српске у Србији“ покренута је са идејом да се Србији и њеним грађанима на увијек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали. У циљу промоције Републике Српске сваке године се организује вишедневна манифестација која кроз различите програмске активности из скоро свих крајева Републике Српске представља културу, науку, просвјету, привреду, умјетност и нашу традицију. У оквиру манифестације сваке године се организује и промоција туристичке понуде Републике Српске - представљају се природне љепоте, туристичка мјеста и руте, угоститељство и гастрономска понуда. Посебан акценат се ставља на презентацију привреде и инвестиционих потенцијала Републике Српске и тим поводом се организују привредни сусрети. Градове и опшине у Србији у којима се реализује програм посјећује делегација Републике Српске у циљу повезивања и учвршћивања веза између српског народа са обје стране Дрине, а посебно се подстиче сарадња и повезивање градова и општина из Републике Српске и Србије.

У оквиру програма овогодишње Манифестације планирана је промоција туристичке понуде Републике Српске: у Београду од 8. до 10. септембра у Кнез Михаиловој улици од 12 до 21 сат и у Новом Саду на Тргу слободе од 12. до 14. септембра од 12 до 21 сат.

Између осталог разноврсног програма, у петак, 9. септембра, на Универзитету уметности у Београду, одржаће се округли сто „Јединствени културни простор Републике Српске и Србије“, а у Суботици, 13. септембра, презентација Слободне зоне Суботица за градове и општине из Републике Српске.

Позивамо грађане Србије и Републике Српске да дођу на десету јубиларну манифестацију и присуствују програмима по градовима широм наше Србије, улаз је слободан.

Комлетан програм манифестације „Дани Српске у Србији“ можете погледати ОВДЈЕ.

Линк за општи спот манифестације „Дани Српске у Србији“ можете погледати ОВДЈЕ.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3443
Број прегледа чланка : 13236222
Имамо 135 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

02.12.2022.год.
Промоција књига, филма и изложба о страдању деце у Републици Српској
Опширније...
 
24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...

Претходни догађаји

03.12.2022.год.
У Београду промовисане двије монографије о страдању дјеце у Српској током рата
Опширније...
 
25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму