Почетна Актуелности Најава догађајa Панел дискусија „Срби у вихору новог свијета“
Ел. пошта Штампа ПДФ
01.02.2023.год.
Панел дискусија „Срби у вихору новог свијета“
У четвртак, 2. фебруара, у 12 сати у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова 6/III) у организацији Српског просвјетног и култрног друштва „Просвјета“ Београд и уз подршку Представништва Републике Српске у Србији биће одржана панел дискусија на тему „Срби у вихору новог свијета“.

Панел дискусија „Срби у вихору новог свијета“

У разговору учествују: проф. др Милимир Мучибабић, социолог и члан Сената Републике Српске, проф. др Слободан Антонић, политиколог и социолог, проф. др Александар Раковић, историчар, и Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији.

У условима када свијет пролази кроз темељну промјену геополитичих односа и Америка по сваку цијену жели да задржи монопол, а Русија отворено показује свијету да је вријеме монополарности заувијек прошло, учесници панел дискусије ће настојати да дају одговоре на неколико кључних питања. Куда даље и како ће се успоставити свијет будућности? Које су посљедице свега овога на српску нацију? Да ли ће евентуални излазак Руса на Дунав ослабити притисак на нашу нацију? Може ли 21. вијек бити вијек наших интеграција и спајања, премоштавањa свих наметнутих подјела?

Представништво Републике Српске у Србији подржава СПКД „Просвјета“ Београд у остваривању програмских задатака од оснивања београдског огранка овог друштва 2015. године.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3498
Број прегледа чланка : 14220453
Имамо 170 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.03.2023.год.
„Мали победник 2023“
Опширније...
 
20.03.2023.год.
Обиљежавање годишњице почетка агресије НАТО пакта на СРЈ
Опширније...

Претходни догађаји

23.03.2023.год.
Цицовић: Бестијално бомбардовање и Србије и Српске
Опширније...
 
19.03.2023.год.
Студенти и ученици из Српске наступили на Београдском фестивалу хармонике
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму