Почетна Актуелности Најава догађајa Промоција књиге – Срби у вихору новог свијета: Србија и Српска пред изазовима
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.05.2023.год.
Промоција књиге – Срби у вихору новог свијета: Србија и Српска пред изазовима

У сриједу 24.05.2023. године, у 11 часова, у Прес центру Удружења новинара Србије (Кнез Михаилова 6/3, Београд), одржаће се промоција књиге „Срби у вихору новог свијета: Србија и Српска пред изазовима“, у издању „Просвјете“ Београд.

На промоцији ће говорити: проф. др Милимир Мучибабић, социолог и члан Сената Републике Српске, проф. др Слободан Антонић и проф. др Александар Раковић, а у име Представништва Републике Српске у Србији учеснике ће поздравити шеф Представништва Млађен Цицовић.

Учесници промоције покушаће да одговоре на бројна питања: Куда даље и како ће се успоставити свијет будућности, сада када пролазимо кроз глобалну трансформацију- радикалну прерасподјелу моћи, те темељну промјену геополитичких односа, када Америка по сваку цијену жели да задржи монопол, а Русија отворено показује свијету да је вријеме монополарности заувијек прошло? Које су посљедице свега овога на српску нацију? Да ли ће евентуални излазак Руса на Дунав ослабити притисак на нашу нацију? Може ли 21. вијек бити вијек наших интеграција и спајања, премоштавање свих наметнутих подјела? Треба вјеровати да брозовско-бандитеровске границе нису Свето писмо и као такве немају печат вјечности. Кључно питање је: како изнова остварити духовно и политичко јединство у новим, од стране НАТО-а и Америке наметнутим границама.

Промоцију књиге „Срби у вихору новог свијета: Србија и Српска пред изазовима“ организује „Просвјета“ Београд уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3655
Број прегледа чланка : 16246906
Имамо 165 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму