Почетна Актуелности Најава догађајa Кочићев дан у Београду у четвртак - петнаести пут
Ел. пошта Штампа ПДФ
22.08.2023.год.
Кочићев дан у Београду у четвртак - петнаести пут

Кочићев дан у Београду, манифестација коју Удружење књижевника Србије и Представништво Републике Српске у Србији, у сарадњи са Удружењем књижевника Републике Српске, већ петнаест година организују као дио Кочићевог збора, најстарије манифестације у области културе у умјетности у Републици Српској, ове године је у четвртак 24. августа.

Програм овогодишњег Кочићевог дана у Београду почеће код Кочићевог гроба у Алеји великана на Новом гробљу у Београду у 11 сати полагањем свјежег цвијећа и прислужењем свијећа, а очекују се и обраћања писаца из Кочићевог завичаја и представника Удружења књижевника Србије. У 12 сати код споменика Кочићу у Чубурском парку писци из Србије и Српске ће говорити своје стихове у славу Кочића, а у 19 сати ће у свечаној сали Удружења књижевника Србије, Француска 7, бити одржано традиционално књижевно вече ове манифестације под насловом: „Змијање у Београду, Српска у Србији“ у коме ће учестовати: Михаило Орловић, Сава Гуслов Марчета и Златко Јурић из Републике Српске, и Душка Врховац, Драган Огњановић, Гроздана Лалић, Милан Орлић, Мајо Даниловић и Биљана Тасић из Србије.

Чукунунук Петра Кочића, београдски студент Стефан Аћимић, присуствоваће програмима Кочићевог дана у Београду, а као гост Удружења књижевника Републике Српске и програмима Кочићевог збора у Бањој Луци, Гомионици и на Змијању.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3657
Број прегледа чланка : 16286753
Имамо 216 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

04.12.2023.год.
У сриједу у подне уручење књижевних награда „Извор“
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...

Претходни догађаји

06.12.2023.год.
Награда „Извор“ Драгици Грбић из Вишеграда и Драгану Величковићу из Грделице
Опширније...
 
30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму