Почетна Актуелности Најава догађајa „Дани Српске у Србији” у петак у Краљеву, Зрењанину и Крушевцу
Ел. пошта Штампа ПДФ
21.09.2023.год.
„Дани Српске у Србији” у петак у Краљеву, Зрењанину и Крушевцу

У петак, 22.09.2023.г., трећег дана једанаесте манифестације „Дани Српске у Србији“, коју организује Представништво Републике Српске у Србији, биће представљен део богатог и разноврсног програма публици у Краљеву, Зрењанину и Крушевцу.

У Краљеву ће у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ у 18 часова говорити др Љубодраг П. Ристић, историчар, предсједник друштва „Свети Сава“: Улога Друштва „Свети Сава“ у очувању српске културе и традиције некад и сад и проф. др Александар Милановић, Филолошки факултет, Београд: Повеља бана Кулина као најстарији споменик српског народног језика и симбол српске културе.

Пре тога, у 14 часова делегација Републике Српске коју чине др Љубодраг П. Ристић, предсједник Друштва Свети Сава, проф. др Александар Милановић са Филозофског факултета у Београду, Александар Пејаковић, предсједник скупштине Студентског позоришта из Бање Луке и Ана Љутић, сарадник у Представништву Републике Српске у Србији састаће се у Градској управи са др Предрагом Терзићем, градоначелником Краљева и Милошем Милишићем, помоћником градоначелника за културне манифестације.

Програм у Краљеву завршава се у Краљевачком позоришту у 20 часова, где ће Бањалучко студентско позориште играти представу „Након представе“. Аутор: Зоран Костић, режија: Елена Трепетова Костић. Играју: Надежда Костић и Елена Трeпетова Костић.

У Зрењанину у Културном центру Зрењанина у 20 часова одржаће се концерт етно групе „Траг“ из Бањe Луке. Вокали: Валентина Милекић Ковачић, Весна Драшковић, Тања Вранчић и Хилда Хрекес. Инструменталисти: Јелена Шкрбић - виолина, Бојан Стијак - бас гитара, Филип Вукелић - клавијатуре, Бобан Аџић - гитара, вокал, Милан Косић – перкусије и Горан Пивашевић - фруле, гајде, кавал, вокал.

Пре тога, у 18 часова, делегацију Републике Српске коју чине Немања Ковачевић, помоћник министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, Горан Вучић, шеф кабинета министра, Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, Јелена Кусмук, савјетник у Представништву Републике Српке у Србији и Татјана Дувњак, савјетник у Представништву Републике Српке у Србији примиће Симо Салапура, градоначелник Зрењанина.

У Крушевцу у Народном музеју Крушевац у 18 часова биће отворена изложба фотографија и докумената ЈУСП Доња Градина, под називом „Концентрациони логор Јасеновац 1941. године“; Аутори изложбе су музејски савјетник Тања Тулековић и виши кустос Дејан Мотл; изложба ће моћи да се види до 6. октобра 2023. године. Изложби ће присуствовати Тања Тулековић, директор ЈУСП „Доња Градина“ и Борислав Максимовић, савјетник из Представништва Републике Српске у Србији.

Позивамо грађане Србије и Републике Српске да дођу и присуствују програмима Краљеву, Зрењанину и Крушевцу, улаз је слободан.

Програми једанаесте манифестације „Дани Српске у Србији“, настављају се у суботу у Крушевцу и Суботици, а у наредним данима и у Сомбору, Чачку, Бајиној Башти и Нишу.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3655
Број прегледа чланка : 16244103
Имамо 135 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму