Почетна Актуелности Најава догађајa „Дани Српске у Србији” у Суботу у Крушевцу и Суботици
Ел. пошта Штампа ПДФ
22.09.2023.год.
„Дани Српске у Србији” у Суботу у Крушевцу и Суботици

У суботу, 23.09.2023.г., четвртог дана једанаесте манифестације „Дани Српске у Србији“, коју организује Представништво Републике Српске у Србији, биће представљен део богатог и разноврсног програма публици у Крушевцу и Суботици.

У Крушевцу у Крушевачком позоришту у 20 часова позориште „Путујући глумац“ играће представу „Седми дан” по роману Горана Врачара у режији и драматизацији Александра Лазића. Играју: Александар Лазић, Јелица Ковачевић, Алексеј Берић и Драгана Вујић. Композитор: Нинослав Адемовић, сценографија: Борко Мочевић, костим: Драгица Лаушевић.

Пре тога, у 14 часова делегација Републике Српске коју чине Тања Ђаковић, помоћник министра просвјете и културе, Данијела Павловић начелник одјељења у Министарству просвјете и културе, Тања Тулековић, директор ЈУСП „Доња Градина“ и Борислав Максимовић, савјетник у Представништву Републике Српске у Србији састаће се у Градској управи са Јеленом Тодоровић, помоћником градоначелника и Светланом Видановић, начелницом за друштвене дјелатности.

У Суботици у Српском културном центру „Свети Сава“ у 18 часова Академија наука и умјетности Републике Српске промовисаће едицију „Одрживи развој и управљање природним ресурсима Републике Српске“, говоре: академик Драго Бранковић, генерални секретар АНУРС-а, академик Ново Пржуљ, уредник едиције и проф. др Зоран Говедар, дописни члан АНУРС-а.

Пре тога, у 17 часова делегација Републике Српске коју чине академик Драго Бранковић, генерални секретар АНУРС, академик Ново Пржуљ, Зоран Говедар, дописни члан АНУРС и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији састаће се у кабинету градоначелника са представницима града.

Програм у Суботици завршава се у 20 часова у Великој већници Градске куће, где ће се одржати концерт етно групе „Траг“ из Бањe Луке. Вокали: Валентина Милекић Ковачић, Весна Драшковић, Тања Вранчић и Хилда Хрекес. Инструменталисти: Јелена Шкрбић - виолина, Бојан Стијак - бас гитара, Филип Вукелић - клавијатуре, Бобан Аџић - гитара, вокал, Милан Косић – перкусије и Горан Пивашевић - фруле, гајде, кавал, вокал.

Позивамо грађане Србије и Републике Српске да дођу и присуствују програмима у Крушевцу и Суботици, улаз је слободан.

Програми једанаесте манифестације „Дани Српске у Србији“, настављају се у недељу у Сомбору, а у наредним данима и у Чачку, Бајиној Башти и Нишу.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3657
Број прегледа чланка : 16286781
Имамо 213 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

04.12.2023.год.
У сриједу у подне уручење књижевних награда „Извор“
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...

Претходни догађаји

06.12.2023.год.
Награда „Извор“ Драгици Грбић из Вишеграда и Драгану Величковићу из Грделице
Опширније...
 
30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму