Почетна Актуелности Претходни догађаји Свечано отворен наступ РС на сајму књига
Ел. пошта Штампа ПДФ
27.10.2010.год.
Свечано отворен наступ РС на сајму књига

Наступ Републике Српске на 55. међународном београдском сајму књига започео је свечаним отварањем у сали "Слободан Селенић" 26.10.2010. године. Након што је директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић најавио програм наступа Републике Српске, потпредсједник Владе Републике Српске и министар просвјете и културе Антон Касиповић свечано је отворио овогодишње представљање Републике Српске на сајму књига. Свечаном отварању је присуствовао и министар културе у Влади Србије Небојша Брадић који је оцијенио да Србија и Република Српска остварују успјешну сарадњу у области културе.

У оквиру књижевно-сценског програма Театар поезије наступили су глумци у класи проф. Љиљане Благојевић: Данка Игњатовић, Иван Петровић, Ненад Благојевић и Николина Богдановић који су представили савремену лирику наших аутора објављену у књижевним часописима Републике Српске између прошлог и овог сајма књига.
Директор Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске промовисао је дигитална издања часописа Босанска вила који ове године слави 125 година и часописа Развитак који слави 100 година од оснивања.
У музичком дијелу програма наступили су Јована Раљић (виолина) и Аљоша Шолак (виолина) ученици Музичке школе "Владо Милошевић" из Бањалуке.

Након свечаног отварања, на штанду Републике Српске у хали 2, ниво А, приређен је коктел за госте из Републике Српске и Србије који су присуствовали првој промоцији у 13 сати када је представљена књига Милана Љепојевића "Додик чувар Српске", о којој су говорили Ненад Сузић, Филип Турчиновић и аутор.
Након тога, директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић уручио је поклон пакет књига из Републике Српске Филозофском факултету Универзитета у Приштини са сједиштем у Косовској Митровици.
У 14 сати промовисана је књига Горана Дакића "Даљ" о којој су говорили Мирко Демић и аутор, а након тога књига Предрага Бјелошевића "У шетњи без главе" о којој је говорио Ранко Павловић.

И наредних дана у току трајања сајма на штанду Републике Српске одржаваће се промоције књига, а у 12 и 25 сваког дана библиотеци школе у Србији биће уручен поклон пакет књига из Републике Српске.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2871
Број прегледа чланка : 4341421
Имамо 80 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

21.02.2020.год.
Министар Клокић посјетиће Међународни сајам туризма у Београду
Опширније...
 
21.02.2020.год.
Сајам завичаја у Новом Саду у суботу 22. фебруара
Опширније...

Претходни догађаји

24.02.2020.год.
Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма
Опширније...
 
23.02.2020.год.
Одржан други Сајам завичаја у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен