Почетна Актуелности Претходни догађаји Резултати Светосавског конкурса
Ел. пошта Штампа ПДФ
10.02.2011.год.
Резултати Светосавског конкурса

На Светосавском књижевном и ликовном конкурсу који сваке године организује Друштво „Свети Сава“ и Пододбор Друштва у Бањалуци учествовало је преко хиљаду ученика основних и средњих школа са српског говорног подручја.
Тема ликовног конкурса била је Штап Светог Саве, а на свечаности у Бањалуци подијељене су три награде, као и једна специјална награда за заједнички рад. Прву награду на Светосавском ликовном конкурсу у Бањалуци добила је Роса Јотановић из Основне школе „Милош Црњански“ из Поточана.

У Београду су 22. јануара 2011. године у Установи Културе „Вук Караџић“ додјељене награде најуспјешнијим ученицима учесницима књижевног конкурса. Велика награда књижевног конкурса Друштва „Свети Сава“ на тему: Дечје очи нас воде у Савину земљу припала је Николи Боровчанину из Основне школе „Васа Чарапић“ из Белог Потока код Београда.

У рангу основних школа прва награда је припала Марији Козић из ОШ „Вук Стефановић Караџић“ из Бањалуке, другу награду су добили: Петар Станојковић из ОШ „Васа Чарапић“ из Белог Потока и Владана Илић из ОШ „Петар Петровић Његош“ из Билеће. Трећу награду су добили: Невена Ћирковић из ОШ „Вук Караџић“ из Братунца, Маја Пантић из ОШ при Математичкој гимназији из Београда и Филип Божић из ОШ „Свети Сава“ из Бијељине.

У рангу средњих школа прву награду је добила Теодора Инић из Земунске гимназије, другу награду су добиле: Наталија Коцић из Гимназије „Бора Станковић“ из Ниша и Весна Стојаковић из Гимназије „Петар Кочић“ из Новог Града. Трећу награду су добиле: Андријана Добрић из Гимназије из К.Митровице, Милица Ресимић из Гимназије из Ивањице и Сања Милутиновић из Медицинске школе из Ужица.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3441
Број прегледа чланка : 13178734
Имамо 231 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...
 
17.11.2022.год.
Састaнак о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ
Опширније...

Претходни догађаји

25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
 
19.11.2022.год.
Срби имају законску могућност и моралну обавезу да спријече отимање своје имовине
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму