Почетна Актуелности Претходни догађаји Састанак са представницима Института „Михајло Пупин“
Ел. пошта Штампа ПДФ
01.03.2011.год.
Састанак са представницима Института "Михајло Пупин"

У Бањалуци је 28.02.2011. године одржан састанак у Министарству науке и технологије на којем су присуствовали представници Министарства, представници Института „Михајло Пупин“ из Београда, руководство Универзитета у Бањалуци и директор Представништва РС у Србији. На састанку се разговарало о будућој сарадњи и могућностима за оснивање Института „Михајло Пупин“ у Бањалуци.

"Са становишта специјалних и паралелних веза са Србијом оснивање овог института од изузетне је важности за потврђивање и јачање тих веза, нарочито у области трансфера знања и у размјени научно-истраживачких и технолошких искустава у функцији развоја привреде и науке", рекао је министар Јасмин Комић.

У циљу унапређења сарадње и размјене искустава у области науке, истраживања и технологије Институт "Михајло Пупин" из Београда, с једне стране и Универзитет у Бањалуци и Универзитет у Источном Сарајеву с друге стране, потписали су Писмо намјере о научно-технолошкој и пословно-техничкој сарадњи. Стране су сагласне да сарађују у области науке, истраживања, образовања и у другим областима од заједничког интереса кроз узајамну размјену и покретање заједничких активности заснованих на равноправном партнерству. Сарадња ће се одвијати по основу реципроцитетне размјене научног, истраживачког, наставног кадра и студената.
Најављено је оснивање Института "Михајло Пупин" Бањалука који би крајем априла могао почети са радом. Осим израде научно-истраживачких пројеката из области електротехнике и информационих технологија, Институт би стипендирао и запошљавао најбоље студенте електротехнике из Републике Српске.

Састанак са представницима Института

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3658
Број прегледа чланка : 16295630
Имамо 202 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

08.12.2023.год.
Представа „Милка и Неђо” 10. децембра у Београду
Опширније...
 
04.12.2023.год.
У сриједу у подне уручење књижевних награда „Извор“
Опширније...

Претходни догађаји

06.12.2023.год.
Награда „Извор“ Драгици Грбић из Вишеграда и Драгану Величковићу из Грделице
Опширније...
 
30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму