Почетна Актуелности Претходни догађаји Потписан споразум о сарадњи у оснивању заједничког института у Бањалуци
Ел. пошта Штампа ПДФ
06.04.2011.год.
Потписан споразум о сарадњи у оснивању заједничког института у Бањалуци

У Београду, 5. априла 2011. године представници Србије и Републике Српске потписали су споразум о научно-технолошкој и пословно-техничкој сарадњи у оснивању заједничког института у области информационих и комуникационих технологија, са сједиштем у Бањалуци. Споразум су потписали овлаштени представник оба универзитета проф.др Бранко Докић и генерални директор Института "Михајло Пупин" у Београду др Владан Батановић. Својим потписима министар науке и технологије Републике Српске проф. др Јасмин Комић и министар просвјете и науке Србије проф. др Жарко Обрадовић дали су подршку овом пројекту. Потписивању споразума присуствовао је и директор Представништва Републике Српске, Млађен Цицовић.

Овим споразумом утврђују се детаљи финансирања и рокови у оснивању заједничког института ''Михало Пупин'' са сједиштем на Електротехничком факултету у Бањалуци.
Најављено је да ће 60 одсто оснивачког капитала у Институту у Бањалуци обезбиједити Институт ''Михајло Пупин'' из Београда, а по 20 одсто Универзитети Источно Сарајево и Бањалука.

Оснивачка скупштина заједничког института биће одржана до 1. маја. Очекује се да ће директор бити именован уз сагласност Влада РС и Србије, те да ће институт почети са радом 1. јуна ове године.

Сарадња института одвијаће се у области науке, истраживања, образовања и у другим областима од заједничких интереса и подразумијеваће, између осталог, заједничко учешће на међународним пројектима, размјену стручњака, стипендирање најбољих студената, гостовање предавача из Института у Београду на факултетима у Републици Српској.

Потписивање споразума

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3441
Број прегледа чланка : 13178615
Имамо 161 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...
 
17.11.2022.год.
Састaнак о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ
Опширније...

Претходни догађаји

25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
 
19.11.2022.год.
Срби имају законску могућност и моралну обавезу да спријече отимање своје имовине
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму