Почетна Актуелности Претходни догађаји Уручено признање општини Требињe
Ел. пошта Штампа ПДФ
29.04.2011.год.
Уручено признање општини Требиње

На свечаној додјели награда у оквиру акције избора најуспјешнијих у туризму у Југоисточној Европи 2010. године, која је одржана 27. априла у хотелу “Continental” у Београду, општини Требиње припала је награда „Златна чаша гостољубља“. Предсједник Међународног центра за развој и унапређење туризма и угоститељства “SACEN Internacional”, Драган Глигоријевић, уручио је ово престижно признање начелнику Требиња Доброславу Ћуку.

Признања „Туристичко срце“ једна су од најугледнијих струковних признања која се традиционално додјељују најуспјешнијима у области туризма у Југоисточној Европи. Овогодишње побједнике је изабрао међународни жири након обиласка и оцјењивања љетне и зимске туристичке сезоне у 13 земаља: Турској, Румунији, Бугарској, Македонији, БиХ, Црној Гори, Хрватској, Словенији, Албанији, Кипру, Тунису, Малти и Грчкој.

Свечаној додјели награда, између осталих, присуствовала је и Горана Златковић министар трговине и туризма у Влади Републике Српске и Млађен Цицовић директор Представништва Републике Српске у Србији.

Општина Требиње посљедних година биљежи пораст броја туриста који најчешће посјећују Херцеговачку Грачаницу, манастир Тврдош и Петропавлов манастир. Такође, туристи све више посјећују и Стари град у коме је смјештен Музеј Херцеговине. У посљедње вријеме занимљива туристичка дестинација постају и требињске винарије.

Признање општини Требиње

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2962
Број прегледа чланка : 4672919
Имамо 64 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.05.2020.год.
Руска медицинска помоћ за Републику Српску
Опширније...
 
11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...

Претходни догађаји

09.05.2020.год.
Донација Руске хуманитарне мисије стигла у Републику Српску
Опширније...
 
06.04.2020.год.
Србија и Српска јединствене и у овим тешким тренуцима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму