Почетна Актуелности Претходни догађаји Отворени Дани Ћирила и Методија у Удружењу књижевника Србије
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.05.2011.год.
Отворени Дани Ћирила и Методија у Удружењу књижевника Србије

У Београду је у Удружењу књижевника Србије, у петак увече приређена свечаност којом су отворени Дани Ћирила и Методија у Србији, дани светковања словенске браће у Београду, у Суботици, Руми, Ваљеву, Лесковцу...

Свечаност у Удружењу књижевника отворила је потпредсједница Удружења Милица Јефтимијевић Лилић, пригодним говором обратили су се: амбасадор Русије у Србији, г. Александар Конузин; амбасадор Македоније у Србији, г. Љубиша Георгиевски; представник амбасаде Бугарске у Србији г. Илија Лјасков, и директор Представништва Републике Српске у Србији г. Млађен Цицовић, а потом су српски пјесници говорили своје стихове у славу Ћирила и Методија, наравно, азбучним редом: Милован Витезовић, Миљурко Вукадиновић, Гојко Ђого, Мирјана Ковачевић, Иван Лаловић, Предраг Бајо Луковић, Андреј Јелић Мариоков, Душица Миловановић Марика, Душко М. Петровић и Зоран Радисављевић.

Поздрављајући српске пјеснике и њихову потпредсједницу, те дипломате православних земаља и све присутне, директор Представништва Републике Српске у Србији,  г. Млађен Цицовић је између осталог рекао:

- Радујем се што сам у прилици да поздравим почетак књижевног прослављања светих равноапостола Ћирила и Методија и, одмах да кажем, добро је што су се баш пјесници прихватили тога, јер је некако и логично да у српској и свесловенској захвалности најчувенијој словенској браћи предњаче они који су нашој азбуци и нашој духовности најближи, дакле, пјесници.

Надам се да ће у годинама које долазе прослављање Св. Ћирила и Методија прећи преко Дрине,  и почети заједно да  се обиљежава и у Републици Српској.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3443
Број прегледа чланка : 13236245
Имамо 139 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

02.12.2022.год.
Промоција књига, филма и изложба о страдању деце у Републици Српској
Опширније...
 
24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...

Претходни догађаји

03.12.2022.год.
У Београду промовисане двије монографије о страдању дјеце у Српској током рата
Опширније...
 
25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму