Почетна Актуелности Претходни догађаји Отворени Дани Ћирила и Методија у Удружењу књижевника Србије
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.05.2011.год.
Отворени Дани Ћирила и Методија у Удружењу књижевника Србије

У Београду је у Удружењу књижевника Србије, у петак увече приређена свечаност којом су отворени Дани Ћирила и Методија у Србији, дани светковања словенске браће у Београду, у Суботици, Руми, Ваљеву, Лесковцу...

Свечаност у Удружењу књижевника отворила је потпредсједница Удружења Милица Јефтимијевић Лилић, пригодним говором обратили су се: амбасадор Русије у Србији, г. Александар Конузин; амбасадор Македоније у Србији, г. Љубиша Георгиевски; представник амбасаде Бугарске у Србији г. Илија Лјасков, и директор Представништва Републике Српске у Србији г. Млађен Цицовић, а потом су српски пјесници говорили своје стихове у славу Ћирила и Методија, наравно, азбучним редом: Милован Витезовић, Миљурко Вукадиновић, Гојко Ђого, Мирјана Ковачевић, Иван Лаловић, Предраг Бајо Луковић, Андреј Јелић Мариоков, Душица Миловановић Марика, Душко М. Петровић и Зоран Радисављевић.

Поздрављајући српске пјеснике и њихову потпредсједницу, те дипломате православних земаља и све присутне, директор Представништва Републике Српске у Србији,  г. Млађен Цицовић је између осталог рекао:

- Радујем се што сам у прилици да поздравим почетак књижевног прослављања светих равноапостола Ћирила и Методија и, одмах да кажем, добро је што су се баш пјесници прихватили тога, јер је некако и логично да у српској и свесловенској захвалности најчувенијој словенској браћи предњаче они који су нашој азбуци и нашој духовности најближи, дакле, пјесници.

Надам се да ће у годинама које долазе прослављање Св. Ћирила и Методија прећи преко Дрине,  и почети заједно да  се обиљежава и у Републици Српској.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2962
Број прегледа чланка : 4673037
Имамо 63 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.05.2020.год.
Руска медицинска помоћ за Републику Српску
Опширније...
 
11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...

Претходни догађаји

09.05.2020.год.
Донација Руске хуманитарне мисије стигла у Републику Српску
Опширније...
 
06.04.2020.год.
Србија и Српска јединствене и у овим тешким тренуцима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму