Почетна Актуелности Претходни догађаји Пријем атлетичарки АК "Гласинац"
Ел. пошта Штампа ПДФ
27.05.2011.год.
Пријем атлетичарки АК “Гласинац”

У Представништву Републике Српске у Београду организован је пријем атлетичарики, актуелних првакиња РС и БиХ, и руководства Атлетског клуба “Гласинац”  Соколац поводом њиховог учешћа  на 31. Купу европских клупских шампиона (КЕШ) у атлетици Б групе,  који  ће бити одржан 28. маја у Београду.

Пријему су поред атлетичарки присуствовали Миливоје Јанковић, предсједник Скупштине Атлетског савеза  Републике Српске и вођа екипе; Горан Каностревац, члан Извршног одбора Атлетског савеза Републике Српске и БиХ; Неђо Ђуровић, предсједник Атлетског клуба „Гласинац“; Горан Бошњак, предсједник Атлетског савеза Републике Српске; затим Славко Копривица, шеф стручног штаба Атлетског клуба Гласинац; Горан Цвијетић, секретар клуба и тренер; Лазар Пејичић, Газибеговић Халид и Младен Милетић тренери.

Пријем атлетичарки: АК

АК “Гласинац” се сврстава  у ред успјешнијих спортских колектива у Републици Српској и Босни и Херцеговини (три пута прваци БиХ – сениорке 2005, 2009 и 2010).  Има осам сениорских бх. репрезентативаца и 11 јуниорских репрезентативаца РС, који су освојили 15 медаља на првенствима Балкана.  Учествовали су на низ међународних такмичења (Универзијада у Београду, Медитеранске игре, Куп Европе, Првенство Европе у дворани и др.). Атлетски савез РС прогласио је АК “Гласинац” за најуспјешнији атлетски клуб  у 2010. години.

Поклон: Повеља општине Соколац Представништву

То је аматерски спортски колектив који се финансира из скромних буџетских средстава општине Соколац и града Источно Сарајево. И поред европских резултата  АК “Гласинац” не би имао материјалне услове за учешће у међународној  конкуренцији да није било свесрдне помоћи бројних привредних и друштвених субјеката међу којима је овога пута и Представништво РС у Београду.

Сениорке АК Гласинца  су 2010. године као клупске првакиње БиХ учествовале на КЕШ-у  у Берну у групи Б, а за исто такмичење пласирале су се и у 2011. години. Сигурни смо да ће АК “Гласинац” и ове године у Београду, као и прошле у Берну, достојно репрезентовати спорт Републике Српске и БиХ.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3443
Број прегледа чланка : 13235620
Имамо 166 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

02.12.2022.год.
Промоција књига, филма и изложба о страдању деце у Републици Српској
Опширније...
 
24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...

Претходни догађаји

03.12.2022.год.
У Београду промовисане двије монографије о страдању дјеце у Српској током рата
Опширније...
 
25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму