Почетна Актуелности Претходни догађаји Почетак сарадње новинарских удружења Републике Српске и Србије
Ел. пошта Штампа ПДФ
06.06.2011.год.
Почетак сарадње новинарских удружења Републике Српске и Србије

Делегација Удружења новинара Републике Српске, на челу с предсједником удружења  Драганом Јеринићем (Независне новине), Сузаном Рађен Тодорић из Бијељине (БН телевизија) и Жарком Марковићем из Бање Луке (РС Пресс) заједно са генералним секретаром Удружења новинара Србије Нином Брајовићем, у петак 3. јуна, посјетили су Представништво Р.Српске у Србији. Директор Представништва Млађен Цицовић информисао их је о раду Представништва, нагласивши значај сталног настојања да се привредна, просветна, научна, културна, спортска и, ево, сарадња на информативном пољу Србије и Српске јача и проширује.

Посјета: Удружење новинара из РС и Србије у Представништву

Представници Удружења новинара Републике Српске, Драган Јеринић, Сузана Рађен Тодорић и Жарко Марковић прије посјете Представништву били су у радној посјети у Удружењу новинара Србије и са генералним секретаром Нином Брајовићем и председником Извршног одбора УНС-а Петром Јеремићем договорили могуће облике и начине сарадње два удружења.

Представници два новинарска удружења упознали су директора Представништва РС у Србији о договореној сарадњи: гостовања новинара из Српске у Србији и из Србије у Српској, обука младих за веб новинарство, курсеви страних језика и сличне акције. Такође су рекли да би се та сарадња већ ове године могла крунисати придруженим чланством Удружења новинара Републике Српске у Савезу новинарских удружења Србије и Црне Горе, о чему је на састанку представника УНРС и УНС разговарано са председником Савеза Живорадом Николићем.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3443
Број прегледа чланка : 13235977
Имамо 152 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

02.12.2022.год.
Промоција књига, филма и изложба о страдању деце у Републици Српској
Опширније...
 
24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...

Претходни догађаји

03.12.2022.год.
У Београду промовисане двије монографије о страдању дјеце у Српској током рата
Опширније...
 
25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму